Kalev Vilgats: Eestis vastuolusid ja pingeid otsimas

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Saksa ajakirjanikele olnuks kabinettide külastamise asemel olnud kasulikum näha Narvat ja Eesti-Vene eraldusjoont.
Saksa ajakirjanikele olnuks kabinettide külastamise asemel olnud kasulikum näha Narvat ja Eesti-Vene eraldusjoont. Foto: Liis Treimann

Lõppenud kuu esimesel nädalal avanes mul võimalus osaleda Eesti-Saksa julgeolekupoliitika meediadialoogis, mis tähendas üle kahe ööpäeva kohtumisi nii Tallinnas kui Berliinis. Saksa ja Eesti ajakirjanike ühist infokorjeretke rahastas Saksa välisministeerium.

Selleks ajaks ei olnud Prantsuse president Emmanuel Macron kuulutanud NATOt veel ajusurnuks ja Mart Helme sooloni Soome ajakirjanike ees oli jäänud üle kahe nädala. Ajastasin kokkuvõtte Eestis kuuldust-nähtust täna algavale NATO tippkohtumisele, mis poliitikahuvilisi peaks panema mõtlema julgeoleku küsimustele.

Dialoogi Eesti osas huvitasid mind Saksa kolleegide ootused ja lootused ning see, kuidas paistab Eesti Saksamaa poolt vaadatuna.

Üldiselt oleme sakslastele ikka veel vähetuntud riik. Hiljem Berliinis uuris üks korraldajatest, kas ma tunnen Arvo Pärti. Pidin tunnistama, et isiklikult mitte. Tema oli käinud kontserdil, kus esitati Pärdi loomingut, ja oli sellest suures vaimustuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles