Truu värvuline, kes veedab kaaslasega terve aasta

Karl Adami
, loodusfotograaf
Copy
Sinitihane ei kipu söötmiskohtade ligi ja osa talvitajatest püüab hakkama saada looduses. Külm talv murrab sinitihaseid hulganisti, sest neil pole kombeks talvevaru koguda.
Sinitihane ei kipu söötmiskohtade ligi ja osa talvitajatest püüab hakkama saada looduses. Külm talv murrab sinitihaseid hulganisti, sest neil pole kombeks talvevaru koguda. Foto: Karl Adami

Et jõuda pildistamiskohta, tormasin eelmisel nädalal läbi noore kuusiku, põigeldes samal ajal mööda turritavatest okstest. Kummalisel kombel ei märganud ma kohe silmakõrgusel toksivat väike-kirjurähni, kes ei lasknud end minust segada. Kui pöörasin taas pilgu pisikese rähni poole, hakkas silma, et kuuskedel tegutsesid tema seltsilised: sinitihased.

Talv on karm aeg, mil sulelised peavad pidevalt elu eest võitlema. Kogu päevavalge kulutavad sulelised toiduotsingutele ja ohutuse pärast koonduvad paljud linnud segasalkadesse. Mitu silmapaari aitab varakult ohte märgata. Sinitihased ja rähnid, seal­hulgas väike-kirjurähn, liituvad harva segarühmaga. Küll olen märganud, et sinitihased ja väike-kirjurähnid hoiavad tihtipeale kokku, sest neil on ühesugused huvid.

 
 Foto: Karl Adami
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles