Tuurit-Tuuriti rahvatantsijate etteasted pälvisid tunnustuse

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnu rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit jagas Ilma Adamsoni tantsude võistutantsimisel kohustusliku tantsu kategoorias esikohta.
Pärnu rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit jagas Ilma Adamsoni tantsude võistutantsimisel kohustusliku tantsu kategoorias esikohta. Foto: Ago Altjõe

Pärnu rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit osales nädalavahetusel edukalt Harjumaal Viimsis võistutantsimisel ja pälvis eriauhinna tantsupedagoogi juubelikontserdil.

Laupäeval toimus teeneka rahvatantsupedagoogi Ilma Adamsoni tantsude võistlus, kus eri kategooriates osales 24 rühma.

Tuurit-Tuurit lõi kaasa kahes kategoorias: kohustusliku tantsu “Illosa” omas ja vabalt valitud tantsu arvestuses Eneli Rüütli loodud kavaga “Läte”.

Kohustusliku kavaga esinesid pärnakad nii hästi, et jagasid esikohta ja parima tantsurühma tiitlit Tartu Tarbatu vilistlastega.

Tänu lennukale esitusele kutsuti Tuurit-Tuurit järgmisel päeval esinema Tallinna Alexela kontserdimajja Adamsoni juubelikontserdile “Selle illosa ilma päält …”.

Kontserti, mille esimeses pooles esitati Adamsoni loodud tantse ja teises eri rahvaste tantse, kuulas täissaal.

Kontserdi järel anti Tuurit-Tuuriti rühmale korraldajate eriauhind. 

Pea 12aastase Tuurit-Tuuriti rühma juhendajad on Rüütli ja Tiiu Pärnits, grupi repertuaari kuulub läbilõige eesti rahvatantsu valikust, kuid on esitatud muude rahvaste tantsegi.

Rühma üks eesmärke on tõestada, et rahvatants ei ole ainult memmede-taatide pärusmaa, vaid põnev ja arenev Eesti kultuuri osa, mida on huvitav vaadata ja millega lust tegelda.

Tuurit-Tuurit esines suvel XX tantsupeol “Minu arm”.
Tuurit-Tuurit esines suvel XX tantsupeol “Minu arm”. Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles