Linnaorkestri jõuluootuskontserdil teevad kaasa hinnatud külalised

Pärnu Postimees
Copy
Tunnustatud klavessiinimängija Reinut Tepp.
Tunnustatud klavessiinimängija Reinut Tepp. Foto: Carine Isand

Pärnu linnaorkester täidab pühade eel oma kodusaali üllatuste ja külalistega. Klassikasõprade rõõmuks tuleb jõuluootuskontserdil “Veni, Veni Emmanuel” tähtteosena esitusele Johann Sebastian Bachi “Brandenburgi kontsert” nr 5.

Dirigent Kaspar Männi ütlust mööda soleerivad homme linna esinduskollektiivi ees oma mängijad: flötist Leonora Palu ja viiulimängija Anu Mänd.

Peale selle on laval Pärnu kammerkoor ja Mõisaküla kammerkoor Kungla, kes kannavad ette aegumatuid jõululaule.

Mänd avaldas heameelt, et meie kontserdimaja saab jõulude eel võõrustada silma­paistvat, puhta ja kauni kõlaga Kunglat. “Mõisaküla omad on mitmel laulupeol silma paistnud väga korraliku ettevalmistusega,” kiitis Mänd, kes ühtlasi teeb esimest korda koostööd kohaliku kooriga.

Külalisi ootab pingsalt ka Pärnu kammerkoori dirigent Elo Kesküla. “Saame uue muusikalise sõbra,” rõõmustas ta.

“Mis seal salata: kuuldused, et Viljandimaal tegutseb üks suurepärase lauluosku­sega koor, on jõudnud meiegi kõrvu,” avaldas Kesküla. Nii ühendavad kaks koori homsel kontserdil jõud.

Eriliselt oodatakse siia aga Eesti tippklavessiinimängijat Reinut Teppi, kes on aktiivne kammeransamblite liige. Klavessistina pälvis ta Kremeta Baltica koosseisus klassikalise muusika Grammy auhinna.

Aastal 2010 tunnustati Teppi Eesti kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemiaga silmapaistva muusikalise partnerluse eest eri kollektiivides. Tänavu ulatati muusikule aastapreemia pedagoogitöö eest Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis ja Eesti muusika- ja teatriakadeemias.

Linnaorkester ja külalised aga sõidavad laupäeval oma kavaga külla viljandlastele, viies tükikese pühademeeleolu ja klassikat Viljandi baptisti­kirikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles