Eakatel tasub võtta noortelt IT-vaatlikkuse suhtes õppust

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kuna teenused kolivad järjest enam internetti ja vahetu kokkupuude riigi ja ettevõtetega aina väheneb, mistõttu varem arvutitest eemale hoidnud peavad oma asjad virtuaalsel teel joonde ajama.
Kuna teenused kolivad järjest enam internetti ja vahetu kokkupuude riigi ja ettevõtetega aina väheneb, mistõttu varem arvutitest eemale hoidnud peavad oma asjad virtuaalsel teel joonde ajama. Foto: Shutterstock

Pahatihti on eakad internetis niisama suures ohus kui väikelapsed liikluses. Riigi infosüsteemi amet (RIA) on käivitanud küberturvalisuse kampaania “Ole IT-vaatlik”, mis keskendub küberteadlikkuse tõstmisele vanemaealiste hulgas, kes ei ole sealsetest ohtudest nii hästi informeeritud kui noored.

RIA peadirektori Margus Noormaa sõnutsi pööravad inimesed aina rohkem tähelepanu küberturvalisusele, kuid teadmistes leidub endiselt lünki. “Ettevaatlikkus on küberruumis niisama tähtis kui liikluses,“ toonitas ta.

Teenused kolivad järjest enam internetti ja vahetu kokkupuude riigi ja ettevõtetega aina väheneb, mistõttu varem arvutitest eemale hoidnud peavad oma asjad internetis joonde ajama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles