“Pikavere jõulumeloodiale” juhatab 1500 küünla sära

Laura Vadam
, reporter
Copy
Kuuenda Pikavere jõulumeloodia peaesineja on Koit Toome. 
Kuuenda Pikavere jõulumeloodia peaesineja on Koit Toome. Foto: Elmo Riig

Pikavere paksude müüridega vallamaja saalis rippuvad tuled jäävad teisel advendil kustu, ent rada kultuurikotta ja kontserdile valgustab 1500 küünalt. “Ei taha mitte mingeid järeleandmisi teha,” märkis “Pikavere jõulumeloodia” korraldaja Vallo Kappak. Tänu teed näitavatele küünaldele pole Kappaku sõnutsi ühtegi muud viita kohalejõudmiseks tarvis.

Suurtest keskustest kaugel toimuv üritus tuleb kuuendat korda. Tänavu esitab valikut pühadelauludest ja omaloomingust laulja Koit Toome, kel varnast võtta mitu üllatust, mis korraldajatelegi saladus. Iga aasta kutsutakse Koonga valla metsade vahel peituvasse kotta Eesti staar, kes tooks pühade eel inimestele tüki jõulusoojust. Toome kõrval säravad muusikud Carol Annuk ja Tauno Tamm.

Maaparandaja-teedeehitaja ametit pidav Kappak sai vana hoone aastal 2013. “Siis kasvasid seal sees puud ja põõsad. Maja oli kohe kokku kukkumas,” mäletab ta. “Oleme mingi versiooni kunagi külarahva ehitatud majast taastanud.”

Kontserte vabal ajal ja tihti oma raha eest korraldaval Kappakul on kindel siht: säilitada aina tühjemaks jooksvas kodukandis elu. “Ma tahan, et siin majas oleks hing,” lisas mees, lootes kultuuriüritustega tuua Pikaverre särtsu.

Kuigi kontserdiga tulu ei teenita ja tihti tullakse ots otsaga kokku, soovivad eestvedajad toetada abivajajaid. “Oleme raha andnud koolimajale, mullu leidsime internetist Inglipuu kampaania. Tänavu võtsime ühendust heategevusfondiga Unistuste Päev,” nimetas Kappak. “Ehk on mõnel poisil huvi rasketehnika ja koppade vastu. Saaksime maal selleteemalise päeva korraldada.”

Üritus toimub kord aastas. Eesmärk on teha rohkemat. “Põhitöö kõrvalt on aga raske midagi korraldada. Mõnetunnise kontserdi tegemine nõuab minult mitu nädalat,” avaldas mees. “Mõni idee on küll olemas, kuid nende väljahõikamiseks veel liiga vara.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles