Koidula kool peab poetessi sünnipäeva

, Pärnu Koidula gümnaasiumi huvijuht
Copy

Pärnu Koidula gümnaasium avas täna pidulikult Lydia Koidula 176. sünniaastapäevale pühendatud aupäevad.

Pikaaegse traditsiooni kohaselt kogunes koolipere fuajees Lydia Koidula bareljeefi ees, et lasta kõlada Koidula luulel ja laulul. Iga klassi esindajad asetasid sinna jõulutähe, kaunistamaks ja tähistamaks luuletaja sünniaastapäeva ja jõuluaega. Tavaks saanud ettevõtmisi jagub sel ajal muidki.

Neljapäeval, vana kalendri järgi Koidula sünniaastapäeval toimub 23. üleriigiline noorte etluskonkurss “Koidulauliku valgel”, mida korraldavad Pärnu linnavalitsus, Pärnu muuseum ja Koidula kool koostöös juba 22. korda.

Seoses Koidula muuseumi remondiga toimub konkurss Pärnu muuseumis. Peale Koidulauliku loomingu esitatakse teistegi luuletajate kirjutatut, sel aastal on kaasautor Karl Martin Sinijärv, kes kuulub ka võistluse žüriisse.

Sama päeva õhtul on tõrvikutega rongkäik, kus osaleb kogu koolipere ja mille põhisündmus – pühalik hetk – on Koidula ausamba juures. Sinna on oodatud nii kooli vilistlased kui linnarahvas. Sõna võtavad Koidula muuseumi direktor Elmar Trink ja Koidula gümnaasiumi direktor Indrek Kaldo. Loetakse poetessi luulet ja esineb kooli segakoor.  

Ees on veel traditsioonilisi üritusi, näiteks klassidevaheline kultuuriviktoriin ja kooli jõuluball, kus astuvad üles ansamblid, lauljad ja tantsijad ning mille peaesineja on Shanon.  

Koidula aupäevad tipnevad aktusega Pärnu Eliisabeti kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles