Galerii: muusikud tõid biitlite tribuudile kuhjaga karismat

Laura Vadam
, reporter
Copy

Muusikaajaloost leiab rea bände, kelle looming on vinüüli, plaadi, kasseti, plakati ja televisiooni kaudu jõudnud meie kaasaega. Need on ansamblid, kelle sulest sündisid värsiread ja klaverimängust meloodiad, mis kõnetavad ajastust olenemata.

Aastal 1960 Inglismaal Liverpoolis kokku tulnud ansambli The Beatles hitid elavad, olles ajatud ja universaalsed. Biitlite panus ajalukku sai eile kinnitust Pärnus, kus kamp andekaid muusikuid viis suvepealinlased brittide loomeradadele. 

Endla teatri Küüni ehk black box’i kogunenud publik oli eestlaslikult tagasihoidlik. Ent solistid Marten Kuningas ja Robert Linna, kitarrist Jaak Sooäär, bassist Henno Kelp ja trummar Kristjan Kallas panid sadakond kuulajat kaasa ümisema ja plaksutama, jalaga rütmi lööma ja ühes laulma. 

Muusikud jäid truuks biitlite geniaalsusele ja jätkasid brittide radadel, eksperimenteerides pilli ja häälega. Ühtlasi üllatasid improvisatsiooniga, kandes ette mitu minutit kestvad bassi-, kitarri- ja trummisoolod. Õhtu jooksul jäi silma, kuidas Kuningas ja Linna jagasid rambivalgust ülejäänud muusikutega, lubades neilgi särada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles