Õpilased tutvustavad Siinmaa pargi visiooni

Kati Saagim
Copy
Erasmus+ projekti raames teevad ühisgümnaasiumis viibivad projektipartnerid koos Eesti õpilastega Siinmaa pargi arendusplaanide makette.
Erasmus+ projekti raames teevad ühisgümnaasiumis viibivad projektipartnerid koos Eesti õpilastega Siinmaa pargi arendusplaanide makette. Foto: Erakogu

Homme kell 10 esitletakse Pärnu keskraamatukogus kunagise linnaarhitekti Olev Siinmaa nimelise pargi plaane ja nende põhjal valminud 3D-makette, et muuta park elavaks ja linlastele atraktiivseks.

Tervitama tulevad Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja planeeringute osakonna juhataja Kaido Koppel. Kõik huvilised on oodatud kuulama.

Praegu on Riia maantee äärne Siinmaa park pime ja peamiselt läbikäidav roheala.

Pärnu ühisgümnaasiumi õpilased esitavad koostöös projekti partneritega Austriast, Sloveeniast, Portugalist, Itaaliast ja Prantsusmaa Martinque’i saarelt oma ettekujutuse sellest, kuidas muuta park liiklusmürast vabaks ja mõnusaks lõõgastuspaigaks nii lastega peredele kui noortele. Ühtlasi soovitakse pargile anda lisaväärtust mitmekülgsete õppimisvõimalustega.

Õpilased ja partnerkoolide õpetajad ning õpilased valmistuvad esitlema Pärnu Siinmaa pargi visiooni.
Õpilased ja partnerkoolide õpetajad ning õpilased valmistuvad esitlema Pärnu Siinmaa pargi visiooni. Foto: Erakogu

Esitlusele on eelnenud paari kuu pikkune töö, mida on eest vedanud ühisgümnaasiumi kunsti- ja arhitektuuriõpetaja Marika Ristmäe. Kaasati maastikuarhitektki. Peale selle korraldas Eesti maaülikooli lektor Kadri Maikov oktoobris ja novembris loenguid ja töötube, et Siinmaa pargi visiooni kujundamisel võetaks arvesse tervendavate aedade kriteeriume, et pargist saaks lõõgastust ja rahu pakkuv roheala.

Visioon saab teoks Erasmus+ projekti ja „Construisons l’espace de vie de demain“ („Ehitame homset elukeskkonda“) raames. Viie välispartneriga projekti peateemad on jätkusuutlik arhitektuur ja keskkond. Eesmärk on anda noortele arhitektuurist baasteadmisi ja neid siis rakendada, et teha omavalitsustele konkreetseid ettepanekuid parendada ja arendada kodukohas mõnd ala.

Siinmaa pargi visiooni kujundamisel võetakse arvesse tervendavate aedade kriteeriume, et pargist saaks lõõgastust ja rahu pakkuv roheala.
Siinmaa pargi visiooni kujundamisel võetakse arvesse tervendavate aedade kriteeriume, et pargist saaks lõõgastust ja rahu pakkuv roheala. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles