Kolmas Rännupaun: noor pere jagab Kagu-Aasia kogemust

Laura Vadam
, reporter
Copy
Evelyn ja Siim Piirak seiklesid lastega viis kuud Kagu-Aasias.
Evelyn ja Siim Piirak seiklesid lastega viis kuud Kagu-Aasias. Foto: Erakogu

Kultuuriklubi Tempel rännujutude vestmise sarja Rännupaun kolmandal õhtul jagavad oma lugu Evelyn ja Siim Piirak, kes seiklesid kahe väikse põnniga viis kuud Kagu-Aasias. Neljaliikmelise pere teekond viis läbi Tai, Malaisia, Singapuri ja Vietnami.

Seiklejate vestlust illustreerivad pildid ja rikastavad praktilised näpunäited. Tänast rännuõhtut aitavad juhtida Olavi Kõrre ja Andres Tölp, kes uues sarjas ühendasid jõud. Kõrrel tuli idee, mis Tölbile meeldis. Nii pakkus kultuuriklubi juhataja selleks välja ruumi. 

“Sari on kenasti käima läinud. Kuulajaid oli eelmistel õhtutel tosina jagu. Atmosfäär on hästi avatud ja küsida võib kõike. Oma muljeid on jaganud saalisistujadki,” rõõmustas Tölp, kes isegi nii mõndagi kõrva taha pannud. 

“Mõlemast korrast jäi kõlama, kuidas rahvuste stereotüübid ei pea paika. Inimene kipub kartma seda, mida ta ei tunne. Sellest ka ütlus “hirmul on suured silmad”,” rääkis kultuuriklubi juht. Seiklejate jutust on selgunud, et pigem kohtab vastupidist. “Rändajaid aidatakse ja nende vastu tuntakse huvi. Loomulikult on muudel rahvustel oma kombed, mille vastu rändur võib eksida, võõrast kultuuriruumist inimesi solvata. See omakorda kinnitab tõsiasja: mida laiem silmaring, seda paremini elus hakkama saab.”

Oktoobris algatatud Rännupaun ootab osalema inimesi, kes on ringi rännanud või põnevasse paika sattunud ja valmis oma kogemust jagama. Üritus toimub kord kuus aprillini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles