Tunnustuse pälvis mitu meie rahvakultuuri edendajat

Laura Vadam
, reporter
Copy
Aet Maatee eestvedamisel korraldatakse laulu- ja tantsupidu. 
Aet Maatee eestvedamisel korraldatakse laulu- ja tantsupidu. Foto: Mihkel Maripuu

Pärnu kandi inimesi ja nende tegusid hinnati kõrgelt pealinnas Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi (ERRS) traditsioonilisel aastapäevaüritusel.

Mustamäe kultuurikeskuses Kaja toimunud tänuõhtul tunnustati oma valdkonnas silma paistnud tegijaid. Eriline auhind ehk Lokulaud ulatati neljale Pärnumaa kultuurielu rikastanud inimesele või rühmale. 

Aasta korraldaja tiitli pälvis huvikool Moderato ja pärimusmuusika- ja pilliõpetaja Reine Niin, kelle eestvedamisel on tavaks kujunenud Häädemeestel toimuv Metsapoole rahvamuusikalaager, noortele muusikutele mõeldud rahvamuusikatöötluste festival Folgikrõmps ja kandle ehitamise laager.

Aasta korraldaja auhinnaga tunnustati ka laulu- ja tantsupeo peakorraldajat Aet Maateed. Laureaati iseloomustas ERRS nii: “Tema kanda on nii tulenäitaja kui teelolija roll. Nelja päeva nimel töötas tema ja ta meeskond kolm aastat. Laulu- ja tantsupidu “Minu arm” märgib seni suurimat laulu-, tantsu- ja rahvamuusikapidu, kus osales üle 1800 kollektiivi pea 45 000 osavõtjaga. Aet Maatee juhtimisel korraldatud pidu puges sadadele tuhandetele inimeste hinge.”

Anna Raudkatsi tantsuseltsi ja tantsupeomuuseumi koostöös 20. tantsupeoks välja antud Ullo Toomi teost “Eesti rahvatantsud” uudistasid ARSi tantsijad peol isegi. 
Anna Raudkatsi tantsuseltsi ja tantsupeomuuseumi koostöös 20. tantsupeoks välja antud Ullo Toomi teost “Eesti rahvatantsud” uudistasid ARSi tantsijad peol isegi. Foto: Kalli Mägar

Aasta teo Lokulaud ulatati Anna Raudkatsi tantsuseltsile (ARS), kelle algatusel ilmus tantsutaat Ullo Toomi raamatu “Eesti rahvatantsud” kordustrükk. “Mullu 65aastaseks saanud kogumik on olnud kasutuses kõik need aastad ja muutunud rariteediks. Kordustrükina ilmunud väljaanne on eriline, sest lisatud on Toomi õpilaste ja kolleegide mõtted,” kiideti ARSi Eesti rahva peo juubeliks valminud kingi eest. 

Kahest välja antud aasta video tiitlist ühe noppis Tori rahvamaja segarühma oma, mis paistis silma omanäolise tantsutõlgendusega. 

ERRSi juhatuse esimehe Kalev Järvela sõnutsi on eesmärk esile tõsta rahvatantsu ja -muusikat edendajaid. “Öeldakse, et töö ise kiidab tegijat, kuid tahame omalt poolt tänada ja kinnitada, et oleme märganud nende panust valdkonna heaks,” selgitas Järvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles