Pärnakad purjetasid Prantsusmaal

Joel Kukk
Copy
Mihkel Kose meeskond saavutas Prantsusmaa regatil neljanda koha.
Mihkel Kose meeskond saavutas Prantsusmaa regatil neljanda koha. Foto: Erakogu

Pärnu jahtklubi lipu all seilav Port Arturi tiim saavutas Prantsusmaal Draakon-klassi regatil Coupe d’Hiver neljanda koha.

Meeskonda kuuluvad Mihkel Kosk, Karl-Robert Trink ja Marek Harjak.

Kolm päeva kestnud võistlusel olid parimad Venemaa purjetajad jahil Anapurna Anatoli Loginovi juhtimisel, teise auhinna teenis Christian Boreniuse Thouban Soomest ja kolmandaks tuli Hollandi kapteni Bram de Wilde meeskond purjekal Dawn.

Esikuuikusse mahtusid veel soomlase Jouko Lindgreni Lisa ja Saksamaa lipu all purjetava venelase Dmitri Bondarenko Heuschrere.

Pika ajalooga regatil startis 16 paatkonda ja esindatud oli 11 riiki.

“Konkurents pjedestaalikohtadele oli väga tihe, lõplik paremusjärjestus selgus alles kuuenda sõidu finišis,” rääkis Port Arturi kapten Kosk. “Esimene võistluspäev läks tuulevaikuse tõttu aia taha, kuid järgmistel päevadel saime Vahemerel purjetada eri ilmaoludes. Alustasime regatti Thoubani järel kohaga, paraku pidime teises sõidus kehva stardi tõttu leppima alles 11. kohaga. Järgmistes sõitudes saime viienda, teise, kümnenda ja kuuenda tulemuse. Kui arvestada, et purjetasime selles koosseisus alles esimest võistlust, pole põhjust eriti nuriseda.”

Küsimusele, kas sel talvel on pärnakatel plaanis startida soojadel vetel veel mõnel regatil, kostis lõppeval aastal Eesti parima jääpurjetaja tiitli pälvinud Kosk, et suvisele purjetamisele on selleks korraks joon alla tõmmatud. “Nüüd pühendun vaid jääpurjetamisele. Usun, et suudan nii Euroopa kui maailmameistrivõistlustel oma medalipotentsiaali realiseerida,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles