268 uuenduslikku ruutmeetrit noortele

Copy
Pärnus Akadeemia tänaval olnud pubi asemele ehitatakse uus noortekeskus. Eestvedaja Eerik Hannus lubab, et see tuleb innovaatiline.
Pärnus Akadeemia tänaval olnud pubi asemele ehitatakse uus noortekeskus. Eestvedaja Eerik Hannus lubab, et see tuleb innovaatiline. Foto: Mailiis Ollino

Tuleval kevadel avatakse Pärnu kesklinnas noorte innovatsioonikeskus HUUB, mis mõeldud peamiselt gümnaasiumi-, kutsekooli- ja kolledži­õpilastele.

Üks HUUBi asutajatest Eerik Hannus rääkis, et idee sai alguse sellest, kui Pärnumaa noortekogu ja koostöötamiskeskus Forward­space otsustasid Pärnu gümnaasiumiõpilaste seas teha küsitluse, kus uuriti, mis noorte arust nende kodulinnas puudu on.

Kõige sagedamini kõlas vastuseks: innovatiivne noortekeskus. Seejärel alustati arutelu linnavalitsusega ja eelmise aasta lõpus jõuti kokkuleppele. Ühiselt küsiti rahastust Euroopa Sotsiaalfondilt ja see ka saadi. Sellel sügisel saadi kesklinna Akadeemia tänavale ruumid ja ehitustööd käivad.

HUUBi eestvedajad ja juha­tuse liikmed on peale Hannuse Forwardspace’i kaasasutajad Marten Palu ja Marie Rosalie Hanni. “Meeskond, kes iga päev HUUBis töötab, koosneb ainult noortest, kelle ümber moodustub vabatahtlike meeskond, mis enamjaolt koosneb gümnaasiumi- ja kolledžiõpilastest,” avaldas Hannus.

HUUBil on kaks põhieesmärki: luua Pärnusse suur noorte kogukond ja palju tasuta arenemisvõimalusi.

Eerik Hannus

Aga mida HUUBis teha saab?

“HUUBil on kaks põhiees­märki: luua Pärnusse suur noorte kogukond ja luua võimalikult palju tasuta arenemisvõimalusi,” selgitas eestvedaja. Just seda sihti silmas pidades on meeskond loonud plaani 268ruutmeetrise pinna kohta.

Keskusse tuleb lauajalgpallimäng ja võimalusel piljardilaudki. Kindlasti saavad noored kohapeal õppida ja kodutöid teha. Ehitatakse koosolekuruum, kus noorteorganisatsioonid saavad pidada koosolekuid, ning ürituste ruum kontsertide, mängu- ja filmiõhtute tarbeks.

Põnev paik tõotab tulla arendusruumist ehk hackerspace’ist. See on mõeldud näiteks arvutis arendustööde tegemiseks ja muusikaproduktsiooni, foto- ja videograafia töötubade korraldamiseks.

“Pärnus küll on juba üks noortekeskus, mille sihtgrupp lõpeb enam-vähem põhikooli­vanustega, kuid gümnaasiumiosa on kat­mata. See on täpselt selline aeg, kui noortel on paigas mingid ­sihid, kelleks nad tahavad saada ja mida nad tahavad osata. Meie anname endast parima, et luua Pärnus palju tasuta arene­mise võimalusi,” tutvustas Hannus.

Tahad kaasa lüüa?

HUUBi meeskond kutsub kõiki, kellel on soov nende tegemistele kaasa aidata või meeskonnaga liituda, endast märku andma. Ühendust võiks võtta Eerik Hannusega Facebookis. Sinna on samuti oodatud mõtted, kuidas muuta noortekeskus põnevaks.

Allikas: Krihvel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles