Jõulufestival üllatab kunstlume ja hobustega

Laura Vadam
, reporter
Copy
Aktiivse Aino Värbu eestvedamisel toimub Uus-Sauga ­korrusmajade vahel tänavu juba kolmas festival.
Aktiivse Aino Värbu eestvedamisel toimub Uus-Sauga ­korrusmajade vahel tänavu juba kolmas festival. Foto: Lilli Tölp

Sügisel pidas Uus-Sauga elanik, aktiivne vabatahtlik ja korraldaja Aino Värbu plaani luua kodupiirkonnas mittetulundusühing. Novembris sai idee teoks. Nüüd teatas Värbu uhkelt, et moodustatud on MTÜ Uus-Sauga Selts Värvuke, kus liikmeid lausa 33.

“Käisin ja küsisin, kes soovib liituda. Teatasin, et kõigepealt peab meil olema MTÜ. Siis saaksime projekte üldse tegema hakata,” pöördus ta naabriteni.

Suvel teiste linnaosade üritustel abikäe ulatanud Värbu oli nördinud. 13 aastat Uus-Saugas elanud Värbu nentis, et tema kodukandis ei ole kultuuriüritustega hiilata. “Meil pole oma ruumi ega ringe. Kuidas siis kogukonda liita?” mõtles ta ja otsustas ohjad võtta enda kätte.

Heameelt valmistab eelkõige see, et ettevõtmisega on viimaks kaasa tulnud sealne vene kogukond. “Alguses tõmmati majade trepikodadest kuulutused maha,” kurvastas Värbu. “Siis mõistsin, et nad ei saanud lihtsalt aru, mis seal kirjas on.” Nii leidis järgmistelt plakatitelt venekeelsegi info.

“Kui tahad, et su sõnum jõuaks kõigini, peab olema avatud,” märkis Värbu, rõõmustades, et Uus-Sauga inimesed tema esmapilgul kentsaka ideega on kaasa läinud.

Pühapäeval toimub Värbu eestvedamisel kolmas festival Uus-Saugas. Augustikuisele korrusmajade festivalile ja eelmisel kuul toimunud karnevalile järgneb jõulufestival, millele lisavad vunki kunstlumi, Valgeranna talli hobused, jõuluvana, laadalised ja meelelahutajad. Esinema on kutsutud rajooni lasteaia ja kooli laululapsed. Nagu sealkandis kombeks lõpetab kogukonnaürituse simman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles