Pühadesahvrit aitab täita jõuluehteis turg

Laura Vadam
, reporter
Copy
Jõululaadal osalevad kohalikud kauplejad, kes pakuvad puu- ja käsitööd, hoidiseid ja muud jõululauale sobivat.
Jõululaadal osalevad kohalikud kauplejad, kes pakuvad puu- ja käsitööd, hoidiseid ja muud jõululauale sobivat. Foto: Mailiis Ollino

Jõulud on aeg, mil jalga tõmmatakse vanaema kootud villased sokid, maitstakse suvel marineeritud kõrvitsat ja keedetud vaarikamoosi ja tuuakse tuppa kuusk või männioks. Pühadel varutakse sahvrisse hapukapsas, piparkoogid, kodumaine kartul ja verivorst, tuppa aga küünlad ja kaunistused.

Kaubanduskeskuste melust kaugemal, Pärnu Vana turu jõululaadal ootavad sel nädalavahetusel linlasi ja külalisi perenaised ja -mehed ja ­vanaemad-vanaisad, kes meistrid nii puu- ja käsitöös kui marineerimises ja küpsetamises.

“Talvelgi pakume kodumaiseid, Eesti inimeste kasvatatud-korjatud kartuleid ja õunu, mis perede keldrites oodanud turule toomist,” rääkis Pärnu Turg OÜ juhataja Sigve Varik, toonitades, et laadal säravad inimesed, kelle leivatöö ei ole kaubanduse või tootmisega seotud. “Turg on ja jääb meie oma inimeste paigaks. Siin ei kohta suurtootjaid ega ­uhkes pakendis kaupa. Kõik on lihtne.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles