Raadiosaade: Kui kolmas sild valmiks, võiks see pälvida Pärnu aastate teo tiitli

PP
Copy
Pärnu kolmanda silla 3D-mudel.
Pärnu kolmanda silla 3D-mudel. Foto: Pärnu linnavalitsus

“Olge varmad hääletama!” agiteeris raadiosaate “Aktuaalne Pärnumaal” juht Regina Jaakson reedel raadiokuulajaid. Üleskutse põhjustas kaks pärnakatele tähtsat konkurssi: Pärnu aasta teo ja kaasava eelarve projektide valimine.

Jaakson tunnistas Tre raadio Pärnu stuudios külas olnud Pärnu Postimehe peatoimetajale Siiri Eralale ja Pärnu linnavalitsuse avalike suhete teenistuse juhatajale Anu Juurma-Saksale, et tema pole suutnud aasta teo nominentide seast üht välja valida.

Erala tutvustas, et tegusid, mis rahvahääletusele jõudsid, on tavapärasest ühe võrra rohkem: 16. “Me ei suutnud laekunud ettepanekutest nii palju välja praakida ja siis mõtlesime, et miks me end piirame,” põhjendas ta.

Juurma-Saksa jutu järgi peeti eksperdikomisjoniga vaieldes silmas seda, et nimekirjas ei jääks domineerima ehitised. “Et seda betooni oleks vähem,” märkis ta.

Erala pistis vahele, et ega tänavu ole väga suuri asju linnas valmis saanudki. “Silda ju pole!” teatas ta.

Juurma-Saks tähendas seepeale, et kui sild valmis saab, võib aasta teo konkursi mõneks ajaks pausile panna, sest silla valmimine vääriks aastate teo tiitlit.

Saate teises pooles rääkis linna esindaja kaasava eelarve lõpphääletusele eelnenust. “Me ei olenud tänavu nii karmid,” sõnas ta. Ehk: linn ei nõudnud nii detailset projekti ja eelarvet kui varasematel aastatel, seega jõudsid linnavalitsusse needki mõtted, kus esitaja ei osanud ise täpseid rahanumbreid kirja panna. Samal ajal tõid senisest leebemad nõuded pisut ebamääraseid ettepanekuidki. “Inimesed tahtsid jõe äärde ujumiskohta,” näitlikustas Juurma-Saks. Sestap otsisid linnaametnikud üles kohad, kus juba kujunenud isetekkelised supluskohad, mida oleks mõistlik välja ehitada.

Kaasava eelarve hääletuse tulemused on avalikud ja kolm ideed on ülejäänutel eest ära rebinud. Jaakson oli seisukohal, et need, kelle südamele on lähemal mõni edetabeli lõpu poole jäänud ettepanek, võiksid siiski oma hääle anda.

Juurma-Saks utsitas hääletuskeskkonda logima pärnakaid, kel raske üht lemmikut valida. Tänavu on antud võimalus hääletada kahe projekti poolt.

Nii aasta teo kui kaasava eelarve hääletus lõpeb homme kell 23.59.

Tre Raadio ja Pärnu Postimehe ühissaade on otse-eetris igal reedel kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles