Aivar Raudver: Ühtegi inimest ei tohi maha kanda

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Samaaria Pärnu turvakodu pastor Aivar Raudver on vanglast vabanenuid, kodutuid ja sõltlasi õigele teele aidanud üle 20 aasta.
Samaaria Pärnu turvakodu pastor Aivar Raudver on vanglast vabanenuid, kodutuid ja sõltlasi õigele teele aidanud üle 20 aasta. Foto: Mailiis Ollino

Inimesed on kärmed käega lööma: kord pätt, alati pätt. Pärnu Samaaria turvakodu pastor Aivar Raudver peab oma elu suurimaks õppetunniks aga seda, et kunagi ei tohi ühtegi inimest maha kanda. Ta on selle 20 aasta jooksul, mil abistanud vanglast vabanenuid, kodutuid ja üldse elu hammasrataste vahele jäänuid, korduvalt näinud, kuidas kõige sügavamast ja mustemast augustki on ühes tükis välja tuldud.

“Mäletan, et mul oli algusaastatel üks tõesti võimatu tüüp. Pidin ta siit keskusest välja saatma. Lõin käega ja mõtlesin, et sellest mehest ei tule midagi head. Ta käis vangis veel ära, istus kümme aastat. Aga nüüd on ta korralik, tal on pere ja kõik olemas,” meenutas Raudver. Pärast seda ei kaota ta ühegi inimese puhul lootust. “Kuni inimene elab, on võimalus,” kinnitas ta.

Raudver on isegi abi vajanud: istunud vangis ja sattunud viinakuradi küüsi. 1990ndatel läks ta Soome suurt raha taga ajama. Sattus kuritegelikku rühmitusse, mis vedas salaviina üle piiri. Vahele jäänud, ootas teda ees kaheaastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles