Oksjonil müüakse piparkoogi-Pärnut

Karl Hütt
, reporter
Copy
Praegu kaunistab piparkookidest Pärnu makett vanalinnas asuva kaupluse vaateakent, kuid juba laupäeval saab selle omanikuks üks heategevusoksjonil osalejaist. 
 
Praegu kaunistab piparkookidest Pärnu makett vanalinnas asuva kaupluse vaateakent, kuid juba laupäeval saab selle omanikuks üks heategevusoksjonil osalejaist.   Foto: Urmas Luik

Ülehomme saab üks heategevuslikul oksjonil osalejaist endale piparkookidest tehtud Pärnu maketi. 

Piparkookidest suvepealinna maketi autor Õnne Tikerpalu rääkis, et enne polnud ta midagi niisugust meisterdanud. “Piparkooke olen valmistanud ja kaunistanud, aga sellisel kujul mitte,” tõdes ta. 

Tikerpalu meelest leidub Pärnus palju huvitavaid kohti ja sellest tuli idee neid vaateid linna siluetil kujutada. “Kui muidu võib piparkooke kunstipäraselt teha, siis linnavaated on sellised, mille peab iga pärnakas ära tundma,” lausus Tikerpalu. 

Näiteks leiab piparkoogilinnast Pärnu linnakodaniku maja, Seegi maja ja kuurordi sümboli elevandi – kõik kaunistatud glasuuriga.

“Nagu mis tahes objektiga oli Pärnu linna ehitusega nii, et ikka jäi üks päev puudu,” avaldas Tikerpalu ja nentis, et sellepärast lisandus kuusk paar päeva hiljem. 

Kogu oksjonitulu läheb Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile, et soetada Pärnu ja selle ümbruskonna lastele mobiilne kõnnirobot, mille toel tagada ajakohane taastusravi. 

Alghind on 100 eurot ja oma pakkumine tuleb märkida Facebookis ürituse “Jõuluküla Pärnu vanalinnas” postituse kommentaariumi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles