Pikaaegne Eesti naiste jalgpalli valitseja pani pillid kotti

Pärnu Postimees
Copy
13 korda Eesti meistriks kroonitud Pärnu jalgpalliklubi naiskond, kes osales tunamullu eurosarjaski, lõpetab meistriliigas mängimise.
13 korda Eesti meistriks kroonitud Pärnu jalgpalliklubi naiskond, kes osales tunamullu eurosarjaski, lõpetab meistriliigas mängimise. Foto: Madis Sinivee

13 korda Eesti naiste meistriks tulnud ja viimasel kahel aastal hõbemedali teeninud Pärnu jalgpalliklubi loobus naiste liigades osalemast.

„Loobumisotsus on jalgpalliavalikkusele ilmselt ootamatu, samal ajal oleme klubi sees probleeme pikalt näinud. Naiskond paiknes aastaid kahes osas: Pärnus ja Tallinnas. Kahtlemata väsitab see nii vaimselt kui füüsiliselt ja teeb võistkonna arendamise raskeks,” selgitas Pärnu jalgpalliklubi president Raio Piiroja, kelle hinnangul pole elu koondumine Tallinnasse ainult jalgpalli probleem ja seda näeb igal elualal. “Ei saa kvaliteetset trenni teha, kui kohal on kaks kuni kaheksa inimest. Kulud on aga topelt, sest meil tuli leida treeningupaigad nii Pärnus kui Tallinnas, palgata kaks treenerit. Mängudekski tuli leida kaks bussi.”

“Teine oluline punkt oli meie teeneka ja kogenud põlvkonna lõpetamine,” märkis Piiroja. “Tänan südamest kõiki mängijaid ja treenereid, kes on meie klubi aastate jooksul esindanud, ja toetajaid, kes meid aidanud on!”

Piiroja ütles, et kui naiskonna mängijad elaksid ja treeniksid ainult Pärnus, ei oleks loobumisotsust sündinud.

Klubi presidendi jutu järgi on tal olnud kontakte mitme klubiga, et aidata mängijatel, kes soovivad kõrgemal tasemel vutimängimist jätkata, leida uus mängupaik. 

Piiroja jutu järgi keskendub Pärnu jalgpalliklubi järelkasvule. “Loodan, et selle baasil kasvab üles põlvkond, kellega ükskord tuleme naiste jalgpalli tagasi,” lisas kunagine tippjalgpallur. Ajaperspektiivi, mil klubi naiste meistrivõistlustel taas kaasa lööma hakkaks, pole presidendi sõnutsi paika pandud.

Klubi ei mõtle järgmiseks hooajaks esiliiga pileti lunastanud meeskonna meistriliigasse upitamisele.

“Sellega me praegu ei arvesta, aga kui noored mängijad sinna samm-sammult jõuavad, me kätt ette ei pane,” ütles Piiroja. 

Eesti jalgpalli liidu peasekretär Anne Rei tänas Pärnu jalgpalliklubi, kõiki mängijaid ja toetajaid pikaaegse ja suure panuse eest naiste jalgpalli.

„Mõistagi on meil väga kahju, et Pärnu jalgpalliklubi naiskond loobus. Suhtlesime pikalt Pärnu klubi esindajatega ja proovisime aidata lahendust leida, aga see polnud võimalik,” märkis Rei.

Peasekretäri väitel on naiste jalgpalli kandepind küllalt tugev, et järgmiseks hooajaks kaheksa võistkonnaga meistriliiga komplekteerida.

Tavapäraselt kinnitab jalgpalli liidu juhatus nii naiste kui meeste meistriliiga, esiliiga ja esiliiga B koosseisu enne aasta lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles