Tsitrus ja tatar lisavad piparkoogitainale maitsenüansse

Kadrin Karner
Copy
Pärnumaa noorte kokandusringide juhendaja Marek Sild raputab viimase koostisainena taina­segusse varem valmis kaalutud koguse toortatrajahu.
Pärnumaa noorte kokandusringide juhendaja Marek Sild raputab viimase koostisainena taina­segusse varem valmis kaalutud koguse toortatrajahu. Foto: Urmas Luik

Olen alati piparkoogitaina valmis­tamist pigem keeruliseks kunstiks pidanud ja meelepärase maitsega pätsikese poest koju toonud. Sel aastal palusin kokandusspetsialistil ja Pärnumaa noorte kokandusringide juhendajal Marek Sillal end käekõrval läbi tainateo juhatada.

Paikuse noortekeskuses leiab kokandusringi ruumi üles mõnusasti ninna tungiva piparkoogilõhna järgi. Õpetaja Sild on jõudnud lauale valmis panna juba kõik tainasse minevad komponendid. Alustada tuleb kätepesust ja apelsinikoore riivimisest. Kuna kumbki ei tundu üleliia ­keeruline, asun hoogsalt tööle.

Suhkrusiirupisse läheb piparkoogimaitseaine ja riivitud apelsinikoor.
Suhkrusiirupisse läheb piparkoogimaitseaine ja riivitud apelsinikoor. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles