Nutitelefon aitab kingisaajaid salmi lugedeski

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Lapsed ootavad meid ja nendega koos on tore olla,” ütlevad jõulumemm Naima ja jõulutaat Elmar oma koduaias Kilingi-­Nõmmes.
“Lapsed ootavad meid ja nendega koos on tore olla,” ütlevad jõulumemm Naima ja jõulutaat Elmar oma koduaias Kilingi-­Nõmmes. Foto: Urmas Luik

Ahjusoojas toas heidavad jõulumemm ja -taat paksu punakuue seljast ning võtavad päkapikutassidega laua ääres pärisinimese kuju. Kilingi-Nõmme rahvas tunneb neid nii ameti- kui erariides, Saarde valla aastapäevapeol astusid Naima ja Elmar Melnits aplausi saatel vallavanema käepigistust tundma ja kõrgeimat autasu, vapimärki vastu võtma. Selle eest, et paar on säilitanud jõulutraditsioone ja toonud vabatahtlikuna pühaderõõmu peredesse.

Tänavustest jõuludest võttes täpselt 20 aastat tagasi istusid Naima ja Elmar hommikul kohvilauas, ilm oli talviselt päikseline ja siis küsis memm taadilt, mida too arvab, kui otsiks endale midagi punast selga ja läheks linna vahele Soome kelguga uitama. Mõeldud, tehtud!

“See oli tõesti nagu muinasjutus. Leidsime vildid, minu ema-isa vildid, punased dressipüksid, saime taadule midagi lõua ette, tõmbasin punase kasuka selga ja sõitsime kelguga läbi linna. Vaatasime lapsi: kui palju oli neis rõõmu jõulumemme ja -taadi nägemisest,” meenutab Naima, kes on töötanud Tihemetsa lastaias ja oli toona väikeses kohvikus müüja ning Elmar oli ja on ametis kohalikus mööblifirmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles