Vändra koolipere nautis pidusööki erilise laua taga

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Saabuvate pühade puhul söödi Vändras pidurooga eriti pika laua taga.
Saabuvate pühade puhul söödi Vändras pidurooga eriti pika laua taga. Foto: Eike Meresmaa

Eile katsid Vändra gümnaasiumi abituriendid jõululaua pea 260 inimesele, et nii õpilased, õpetajad kui koolitöötajad saaksid samal ajal einet võtta.

Kooli huvijuht Eike Meresmaa rääkis, et varem on jõululõuna toimunud koolisööklas, kuid ruumipuuduse tõttu mitmes vahetuses. Sel aastal läheneti ettevõtmisele uudse nurga alt ja otsustati panna üks pikk laud koolimaja koridori.

"Abituriendid organiseerisid laudade ja toolide vedamise ning katsid kooliperele peolaua," rääkis Meresmaa.

Pidusöök oli huvijuhi hinnangul jõululik. Pakuti nii liha, verivorste, kapsast kui kõrvitsa- ja peedisalatit, magustoiduks aga vahukoorekreemi ja mandariine.

Veel on vaikne...
Veel on vaikne... Foto: Erakogu

Pärast rikkalikku söömingut mindi üheskoos Vändra Martini kirikusse aktusele. Pühakoda sai pilgeni rahvast täis, nii et vanemate klasside õpilased pidid püstigi seisma. Aktusel said sõna koolidirektor Marge Privits ja koguduse õpetaja Ants Kivilo, esines muusikaõpetaja Airi Allvee ja üheskoos lauldi  laulu "Oh kuusepuu".

Õhtul toimus koolimajas kogu pere jõulukontsert, lapsevanematele pakuti klassikoosolekute vahel piparkooke ja teed, samal ajal said õpilased koridoris jõuludiskol tantsida.

Vändra gümnaasiumi jõululõuna õnnestumise eest vastutasid abituriendid
Vändra gümnaasiumi jõululõuna õnnestumise eest vastutasid abituriendid Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles