Tõnu Poopuu: Lastekaitsjatele võiks õpetada avalikku suhtlust

Meelis Kalme
Copy
Pärnu linna sotsiaalosakonna juht Tõnu Poopuu leiab, et lastekaitsejuhtumeid meedias arutades võiks vältida konkreetsete juhtumite kajastamist.
Pärnu linna sotsiaalosakonna juht Tõnu Poopuu leiab, et lastekaitsejuhtumeid meedias arutades võiks vältida konkreetsete juhtumite kajastamist. Foto: Urmas Luik

Kohalike omavalitsuste sotsiaalvaldkonna 38 juhti palusid läinud kuul presidendil, õiguskantsleril, valitsusel ja lastekaitse liidul hinnata ajakirjanduse tööd lastekaitse teemade käsitlemisel ja vajadusel teha ettepanekuid seaduste muutmiseks. Üks novembri lõpus esitatud pöördumisele allakirjutanuid oli Pärnu linna sotsiaalosakonna juht Tõnu Poopuu.

Pöördumisest nähtub, et viimaseks piisaks karikas kujunes 30. septembril eetris olnud saade “Kuuuurija”, kus kajastati ühe lapsevanema ja omavalitsuse töötajate vahel tekkinud konflikti.

Poopuu sõnutsi leidub sääraseid meediakajastusi veel. “Sotsiaalvaldkonna juhtide pöördumises on viidatud mitmele meediakäsitlusele, mis tõesti on näited sellest, kus avalikkusele jääb lastekaitsetöö sisu selgitamata. Ei ole arvestatud sellega, et ametnikel ei ole võimalik konkreetseid isikupõhiseid juhtumeid avalikult täies ulatuses kommenteerida,” nentis Poopuu. “Manipuleeritakse avaliku arvamusega ja tekitatakse eelkõige kahju konkreetsele lapsele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles