Marko Šorin: Maksusüsteem väärib debatti (1)

Copy
Hilisõhtune istung riigikogus. Marko Šorin (vasakul), Katri Raik, Dmitri Dmitrijev. Šorini arvates on Eesti maksusüsteem ajale veidi jalgu jäänud.
Hilisõhtune istung riigikogus. Marko Šorin (vasakul), Katri Raik, Dmitri Dmitrijev. Šorini arvates on Eesti maksusüsteem ajale veidi jalgu jäänud. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Jüri Ratase algatatud maksudebatt jõudis hiljuti riigikokku ja suures saalis peeti Keskerakonna eestvedamisel riikliku küsimuse “Maksusüsteem – kuidas edasi?” arutelu.

Igal juhul on aeg mõttevahetuseks soodne, sest järgmised valimised on küllalt kaugel ega avalda mõju. Ajalugu on näidanud, et sellistes olukordades kipub debatt minema üle poliitmängudeks, kuid riigi tulevikku ja toimetulekut silmas pidades on vaja kanakitkumisest jõuda konstruktiivsete aruteludeni. Põhjuseid selleks leidub mitu.

Eesti maksukoormus on Euroopa Liidu üks madalamaid ja langeb järgnevatel aastatel alla 33 protsendi, mis on märksa väiksem euroala keskmisest. 2022. aastaks langeb see 32,7 protsendini. Praegu on meil palju abi Euroopa Liidu fondidest, mille abil oleme eri investeeringuid rahastanud, kuid lõputult selline olukord ei kesta. Kestlikkus tuleb meil endil tagada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles