Kommentaar: Lihaste arendamine parandab kehahoidu

, Spordklubi Spa&Sport treener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaana Junson.
Jaana Junson. Foto: PP

Hetkest, mil treenimist alustasime, on märkamatult möödunud juba pea kaheksa nädalat. Selle ajaga on Andris kaalust kaotanud üheksa kilo ja mõõdulintki näitab kahanemist ilmekalt.

Andrise eksperiment on alanud minu jaoks üle ootuste hästi. Kindlasti on selle eelduseks tema hea aeroobne töövõime ja järjepidevus treeningutes, mida omakorda toetab tervislik toitumine.

Korraks põetud haigus on seljatatud ja neljapäevase treeningpausi järel oli Andris reipalt tagasi. Kuigi Andrise eesmärgiks nr 1 on kaalu alandada, näen treenerina olulist ressurssi Andrise lihastasakaalu parandamisel. Andrisel on kõik nn kontoriroti tunnused. See tähendab lühenenud ja pinges rinnalihaseid ja nõrku ülaseljalihaseid.

Samal ajal on lühenenud puusapainutajad ja reie tagaosa lihased ning tugevdamist vajavad alaselg ja kõhulihased. Nende lihasgruppidega teemegi tööd eraldi jõusaalis – venitame pinges ja lühenenud lihaseid ning anname rohkem koormust nõrkadele kohtadele.

Kasutame harjutusi fitpallil ja bosul, et parandada süvalihaste seisukorda. Parem kehahoid aitab vältida sundasenditest tingitud kutsehaigusi-vaevusi ja kindlasti annab parema, enesekindlama väljanägemise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles