Kingiks saadud uisupaarid ootavad tritsutamisilma

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Eesti Olümpiakomitee projekti „EOK tuleb kooli“ raames jõuavad kingiks saadud uisupaarid peagi Pärnussegi.
Eesti Olümpiakomitee projekti „EOK tuleb kooli“ raames jõuavad kingiks saadud uisupaarid peagi Pärnussegi. Foto: Urmas Luik

Eesti Olümpiakomitee projekti „EOK tuleb kooli“ raames jõuab igasse maakonda nelja aasta jooksul 680 lastele mõeldud uisupaari.

Pärnumaale saadetud uisud antakse üle Pärnu linna uisuplatsile, mis tegutseb Lastestaadionil.

EOK liikumisharrastuse juhi Peeter Lusmägi selgitust mööda on ettevõtmise eesmärk aidata kaasa laste liikumisharrastusele ja pakkuda võimalusi tegelda eri aladega.

“2017. aastal lõpetasime eduka projekti, mille raames said kõik maakonnad täiskomplektid laste suusavarustust. Positiivne tagasiside julgustas EOK toetajatega viima ellu järgmist spordivarustuse kinkimise programmi. Meie talvede heitlikku ilma arvestades ei ole paljudes peredes talispordivarustuse soetamine ilmselt esimene valik ja see on ka üsna kulukas. Seepärast jätkame uiskudega ja iga maakonna spordiliit valib välja oma maakonnas spordibaasi või kooli, kus uiske saab laenutada,” rääkis Lusmägi.

Pärnu Vanalinna spordiklubi juhatuse liikme Tiina Viikmaa sõnutsi peavad tritsutamishuvilised veel kannatust varuma, sest Lastestaadioni liuvälja rajamiseks tuleb oodata sobivat ilma.

“Kui ilm paar päeva külm oli, siis meile juba helistati ja uuriti, kas uisutada saab,” avaldas Viikmaa, kelle jutu järgi peab ilm loodusliku uisuplatsi rajamiseks olema püsivalt külm.

Viikmaa avaldas lootust, et Lastestaadionil talviti juba mitu aastakümmet toiminud liuväli tuleb taas siis, kui ilm korraliku talve mõõdu välja annab. “Maapind peab olema külmunud, et see 30–40 kihi veega katta,” seletas ta.

Millal ilm nii külmaks läheb, ei osanud Viikmaa prognoosida.

Projekt „EOK tuleb kooli“ sai alguse 2010. aastal eesmärgiga edendada liikumisharrastust koolides. Esimestel aastatel toetas EOK üldhariduskoole sportmängude inventariga: 15 maakonna koolidesse jõudis 873 jalg- ja 1487 korvpalli, 135 saalihoki komplekti, 131 käsi- ja 1254 võrkpalli. Seejärel, aastail 2014–2017 kinkis EOK maakondadele 515 täiskomplekti laste suusavarustust: suusad, kepid, klambrid ja saapad suuruses 33–38.

Nüüd on järg jõudnud uiskudeni. EOK kingib aastas 170 paari reguleeritava suurusega uiske. Mullu jõudsid need Rapla-, Valga-, Viljandi- ja Võrumaale. Käesoleval kuul anti uisud üle Põlvamaal Räpina ühisgümnaasiumile, Saaremaal Orissaare gümnaasiumile ja Muhu põhikoolile, Pärnumaal Pärnu linna uisuplatsile, Järvamaal Paide spordikeskusele ja Läänemaal Palivere põhikoolile. Aastail 2020 ja 2021 jõuavad uisud kõigisse ülejäänud maakondadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles