Ohoo! Vapruse naised said uueks hooajaks pileti meistriliigasse

Pärnu Postimees
Copy
Lõppenud hooajal naiste teises liigas teise koha saavutanud Pärnu Vapruse jalgpallinaiskonnal avanes võimalus uuel hooajal lüüa kaasa kõige kõrgemal liigatasemel.
Lõppenud hooajal naiste teises liigas teise koha saavutanud Pärnu Vapruse jalgpallinaiskonnal avanes võimalus uuel hooajal lüüa kaasa kõige kõrgemal liigatasemel. Foto: Pärnu Vaprus

Pärnu Vaprus ja Eesti jalgpalli liit leppisid kokku, et pärnakate naiskond mängib 2020. aasta hooajal meistriliigas.

Lõppenud hooajal naiste teises liigas teise koha saavutanud pärnakatele, kes üleminekumängudel lunastasid esiliiga pileti, avanes võimalus kõige kõrgemas liigas mängida, kuna uuel hooajal loobusid seal mängimast Pärnu jalgpalliklubi ja Tallinna FC Ajaxi naiskond.

Vapruse tegevjuhi Karl Palatu sõnutsi on pakutud meistriliiga koht kahtlemata ülesanne, mille vastuvõtmisele eelnes arutelu treenerite ja naiskonna liikmetega.

„Peamine on ju siiski see, et mängijad ja treenerid selleks kõigeks valmis oleksid. Et aga ükski naiskonnaliige pole seni võtnud oma klubikohustusi kergekäeliselt, kinnitasid nad, et on liigahüppeks valmis,“ ütles Palatu.

Klubijuht lisas, et Vapruses on ühtmoodi oluline nii mees- kui naiskond.

„Naiskonna teekond algas rahvaliigast, misjärel jõuti teise liigasse. Sealt mängiti end esiliigasse ja uus hooaeg algab juba kõige kõrgemas liigas. Oleme naiste jalgpalli möödunud kolmel hooajal palju panustanud, tuues klubisse tugevaid treenereid, avanud mitu tüdrukute treeningurühma ja kaasanud treeninguile üle 50 noore naisjalgpalluri. Usun, et uus liiga elavdab omakorda naiste jalgpalli ja toob üha rohkem fänne naistele kaasa elama.“

Vapruse naiskonna peatreener Kristina Bannikova kinnitas, et naiskonna sisu ja motiveeritust arvestades on kõrgliiga tiimile õige koht.

“Muidugi peame olema realistid ja aru saama, et on tarvis teha tööd, et suudaksime vääriliselt mängida. Aga naiskonnal motivatsiooni jagub ja keegi tööd ei karda. Olen küll äsja naiskonna treeneriks saanud, aga muudatusi ei pelga, sest vastutus naiskonna ees on sama nii esi- kui meistriliiga puhul,“ rääkis Bannikova.

Naiste meistriliigas lähevad litsentsiprotsessile vastu tiitlikaitsja Tallinna FC Flora, Tallinna Kalev, Saku Sporting, Tartu Tammeka, Viljandi Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskond, Põlva Lootos, Nõmme Kalju ja Pärnu Vaprus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles