Päästeliit kutsub üles loobuma ilutulestikust (1)

Pärnu Postimees
Copy
Päästeliit ja Ergo kindlustusselts kutsuvad üles tänavu uusaastasaluudist loobuma.
Päästeliit ja Ergo kindlustusselts kutsuvad üles tänavu uusaastasaluudist loobuma. Foto: Urmas Luik

Igal aastal saavad Eesti päästjad aastavahetusel hulga väljakutseid, mis on seotud hooletu raketilaskmisega, seetõttu kutsuvad päästeliit ja Ergo kindlustusselts tänavu saluudist loobuma.

“Kindlasti ei ole kõigil vaja pürotehnikuks hakata. Ilutulestik võiks olla professionaalide töö ja vaid aastavahetusel. Enda ja kaasinimeste, loomade ja keskkonna ohtu seadmise asemel leidke omale mõnus koht, kust linna ilutulestikku vaadata. Kokkuhoitud raha saab aga annetada näiteks vabatahtlikele päästjatele, kes loodetavasti on saanud pere, sealhulgas lemmikloomadega pühi veeta,“ ütles päästeliidu juhatuse esimees Kaido Taberland.

„Kõige kergemini võib untsu läinud ilutulestiku laskja endale viga teha, tekitades põletushaavu,” rääkis Ergo kindlustuse kahjukäsitluse juht Caterina Lepvalts.

Samal ajal võib hooletusest kahjustada ümbritsevaid inimesi või hooneid, näiteks on ette tulnud rõdudel esemete süttimist kortermajade vahel lastud rakettide tõttu.

“Eriti hoolikas tuleks olla siis, kui ilutulestikku jälgitakse või tehakse koos lastega,” hoiatas Lepvalts. “Meenub juhtum, kus uusaastaööl korraldatud ilutulestiku ajal kukkus saluudipake maha ja sealt välja lennanud rakett tekitas lapsele silmavigastuse.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles