Pärnu mehed veedavad aastavahetuse Gao sõjaväebaasis

Meelis Kalme
Copy
Eestlaste ülesannete hulgas on põhiliselt jalgsi ja soomukitel patrullimine. Erik Puusild (vasakul) nimetab esimest patrulli üheks ärevamatest olukordadest Malis viibitud kuu jooksul.
Eestlaste ülesannete hulgas on põhiliselt jalgsi ja soomukitel patrullimine. Erik Puusild (vasakul) nimetab esimest patrulli üheks ärevamatest olukordadest Malis viibitud kuu jooksul. Foto: Kristjan Kostabi

Lääne-Aafrikas Malis Nigeri jõe vasakkaldal 1300 aasta vanuses Gao linnas asub üks sealsetest Prantsusmaa sõjaväebaasidest. Selle eri riikidest kokku tulnud üle 1500 asuka hulgas on olnud pidevalt omajagu eestlasigi.

Aastavahetuse veedab seal kaks Pärnust pärit allohvitseri.

Vändra juurtega pärnakas Erik Puusild on Scoutspataljoni kuulunud nüüdseks ligemale neli aastat. Samuti suvepealinlane Martin Rebane on elukutseliste pataljonis kogemusi omandanud kuus aastat. Sellel missioonil on mõlemad nooremveebli auastmes mehed vastutusrikkal positsioonil: nad on pooljaoülemad ehk vastutavad umbes viieliikmelise grupi tegevuse eest.

Nii Puusild kui Rebane nimetavad neljaks kuuks kodust kaugele mineku põhjustena kaitseväelastele tavapärasena kogemuste saamist. “Kas kõik, mida me kodumaal kogu aeg drillime ja teeme, töötab,” selgitab Puusild. Lisades, et sõdureid võib innustada tavapärasest suurem töötasugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles