Riik pikendas metskitsejahi hooaega kuu võrra

Meelis Kalme
Copy
Metskitsejahi pikendamise ettepaneku on teinud keskkonnaagentuuri ulukiseire osakond ja Eesti jahimeeste seltsis toimunud jahimeeste, metsaomanike, põllumeeste, keskkonnaagentuuri ja keskkonnaministeeriumi esindajate ümarlaud.
Metskitsejahi pikendamise ettepaneku on teinud keskkonnaagentuuri ulukiseire osakond ja Eesti jahimeeste seltsis toimunud jahimeeste, metsaomanike, põllumeeste, keskkonnaagentuuri ja keskkonnaministeeriumi esindajate ümarlaud. Foto: Marko Saarm

Keskkonnaministeerium teatas, et keskkonnaminister Rene Kokk allkirjastas jahieeskirja muudatused, kus pikendatakse jahikoeraga metskitsele lubatavat jahiaega kuu võrra varasema 31. detsembri asemel 31. jaanuarini.

See on vajalik, et vältida metskitsede arvukuse kiirest kasvust tingitud metsakahjustusi. Jahi pikendamise ettepaneku on teinud oma küttimissoovitustes keskkonnaagentuuri ulukiseire osakond ja Eesti jahimeeste seltsis toimunud jahimeeste, metsaomanike, põllumeeste, keskkonnaagentuuri ja keskkonnaministeeriumi esindajate ümarlaud.

"Metskitsede küttimise aja pikendamine aitab alla viia nende kõrget arvukust ja sellest tulenevat kahjustuste hulka. Jaanuaris peetavas metskitsejahis on võimalik loomi küttida just kahjustuskohtades: metsakultuuride ümbruses, kuhu nad talvise rände ajal liiguvad," ütles keskkonnaministeeriumi jahindusnõunik Tõnu Traks.

Kuna ulukikahjud tuleb osaliselt hüvitada jahipiirkonna kasutajal, võimaldab kahjude ärahoidmine vähendada jahipiirkonna kasutajate rahalisi kohustusi maaomanike ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles