Kohalikud räpparid koostavad hiphopkultuurist omamoodi puslet 

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Pärnu räpipundi EPT liikmete Kasper Koodi ja Kristo Laarmanni hinnangul on kõik 16 uuel räpivinüülil osalevat räpparit lüürikas tugevad.
Pärnu räpipundi EPT liikmete Kasper Koodi ja Kristo Laarmanni hinnangul on kõik 16 uuel räpivinüülil osalevat räpparit lüürikas tugevad. Foto: Erakogu

Plaati on mõnus käes hoida. Tellid selle internetist või ostad raamatupoest, sest albumipoode enam naljalt ei leia. Eemaldad kaitsekile ja haarad pakendist CD või vinüüli ning asetad makki või grammofoni. Muidugi juhul, kui see siiani kodus olemas.

Üha rohkem muusikat kolib ju internetti. Loomingut väljastatakse Soundcloudis ja muudes voogudes. Hea näide on räpp, mille plaate on Eestis viimase kümne aasta jooksul välja antud vaid kümmekond. Nii tunnevad kohalikud räpparid Kristo Laarmann ja Kasper Koodi pundist EPT, et end vinüülina ilmutanud “Eesti räpitekstide kogumik. Osa II” on räpiskeenel oluline teetähis.

Laarmann ja Koodi kiidavad kaaslinlase Toomas Tilga ehk Tommyboy valmidust ülesanne enda peale võtta. “See on ikka õige asi, kui album on füüsilisel kujul olemas,” märkis Laarmann. “Üles astuvad nii vanad tegijad kui värskema saundiga poisid. See annab Eesti räpist hea ülevaate. Tommyboy on teinud oma tundele ja arvamusele tuginedes hea valiku,” kiitis Laarmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles