Andri Arula: Mida ootab linnavõim? (4)

Andri Arula
, ettevõtja (Reformierakond)
Copy
Kesklinna sild peab seni koormust taluma kuni uus sild valmis ehitatakse.
Kesklinna sild peab seni koormust taluma kuni uus sild valmis ehitatakse. Foto: Urmas Luik

Itaalias varises halbade ilmaolude ja kehva hoolduse koosmõjul 2018. aastal kokku Morandi sild. Hukkus 43 ja vigastada sai 16 inimest. On tähelepanuväärne, et silda rekonstrueeriti enne katastroofi 2016. aastal. Pärnu Kesklinna silda remonditi põhjalikult viimati 1995. aastal.

Nii oli läinud aasta linnavolikogu kahe viimase istungi päevakorra tõmbenumber Kesklinna silla rekonstrueerimisega seonduv. Paraku jäid linnavolinikud pika ninaga: istungitel Kesklinna sillast sisuliselt ei räägitud. Uuringuid ei saanud teha, kõik lükati edasi jaanuarisse.

Üheks venitamise põhjustest võib pidada ajakirjanik Tõnu Kanni vahendatud silla tehnilist olukorda uurinud Selektor Projekt sillainseneri Erki Reinsalu sõnu, et linnavalitsus ei tutvustanud neile kui uuringu tegijaile 1989. aastal tehtud Sojuzdornii uuringu aruannet Kesklinna silla kohta. Selles öeldakse: “Kui 1989. aastal leiti, et kandevõime on vastavalt 50 ja 70 protsenti projektijärgsest kandevõimest, siis 1995. aasta tehnilises ekspertiisis leitakse, et kandevõime on rahuldatud. Siin on katastroofiline erinevus. Silda ei ole vahepeal tugevdatud!” (PP 07.12.19)

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles