Tüli naabriga jättis elektrita

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Elektriliitumine viie korteriga kaasomandis majas on ühe isiku nimel. 
Elektriliitumine viie korteriga kaasomandis majas on ühe isiku nimel. Foto: Shutterstock/Igor Sapozhkov

Pärnu Ringi tänava korteri omanike Carita ja Matti Turuneni kodus ei säranud viimatiste pühade ajal jõulupuu, ei särisenud ahjupraad, polnud sooja vettki. Naabriga pahuksisse minek päädis sellega, et too võttis neilt elektri.

See on õpetlik lugu sellest, kui riskantsed võivad olla usaldusel põhinevad kokkulepped.

Alaliselt Soomes elavad Turunenid tulid nädal enne jõule oma Pärnu korterisse talvepuhkust nautima. Neid ootas ees pime, kõle ja pahaks läinud sügavkülmiku sisu järele lehkav korter.

Ringi tänavale ostsid Turunenid korteri 2014. aastal. Tegemist ei ole klassikalise korterelamuga, ehitusregistri andmetel on see üksikelamu, mis jaotatud kaasomanditeks. Elektriliitumine on viie korteriga majas ühe isiku nimel. Tema koostab igale korterile arved.

Carita Turunen rääkis, et asjalood läksid naabri, elektrikapi ainuvalitseja Heiki Freibergiga teravaks sügisel, kui hakkasid laekuma varasemast teistsugused arved ja nad hakkasid teatud summade tagamaid uurima. Näiteks tundus neile liialt suur üldelektri arve. Vastuseid oma küsimustele nad aga ei saanud.

Freiberg kinnitas, et suhted Turunenidega on järsult halvenenud viimase poole aasta jooksul. Ta selgitas, et pidevalt ei ole nad arvetega nõus, arvavad, et neile tehakse liiga, ja jätavad omavoliliselt mingi osa arvest maksmata. See on mehel kopsu üle maksa ajanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles