Sisesõudjad püüdsid isiklikke tippmarke

Copy
Kadri Vilbaste (vasakul) ja Liisu Mitt naasevad kodumaale vastavalt neljanda ja kaheksanda kohaga.
Kadri Vilbaste (vasakul) ja Liisu Mitt naasevad kodumaale vastavalt neljanda ja kaheksanda kohaga. Foto: Ingrid Võsu

Prahas sisesõudmise Euroopa meistrivõistlusi väisanud pärnulannad Kadri Vilbaste ja Liisu Mitt naasevad kodumaale vastavalt neljanda ja kaheksanda kohaga.

Alla 23aastaste konkurentsis lõi kaasa 20 atleeti, kelle seas Pärnu sõudekeskuse Kalevi kasvandik Vilbaste platseerus 2000 meetris ajaga 7.04,1 neljandaks. Kõik poodiumikohad hõivasid kodupubliku ees võistelnud tšehhitarid: meistriks krooniti 6.54,7ga Anna Šantrušková, järgnesid Pavlíná Flamíková ja Nikola Kropačková.

"Enesetunne oli sõidu ajal hea, ent ajas pidin pettuma. Suutsin leida hea rütmi ja lõpuni pingutada, kuid vanemad ja kogenenumad võtsid oma," hindas Vilbaste, kelle plaan isiklikku tippmarki sõita luhtus. Kolmandale kohale kaotas pärnakas 0,9 sekundiga.

Täiskasvanute arvestuses võistelnud Mitt sai 15 osavõtja seas 7.10ga kaheksanda koha. Medalid jagasid omavahel Tšehhi ja Poola sõudjad: kulla võitis 6.43,8ga Marie Natalie Jurková, teine koht kuulus poolatarile Anna Wierzbowskale ja pronks võitja kaasmaalasele Radka Novotnikovále.

"Enne võistlussōitu ei teadnud ma enda konkurentide kohta suurt midagi. Peale sõitu aegu vaadates arvasime, et tase on kõrgem, kuna alla 7.00 sõitis ainult kolm naist ja U23 klassis üks naine," tõdes senise isikliku rekordiga 6.59,1 Mitt.

"Spordihall, kus võistlused toimusid, oli väga kuiva õhuga ja raske oli hingata," rääkis Mitt, kes ei jäänud oma sõiduga rahule, sest treeningud näitasid, et füüsis on isiklikuks rekordiks valmis. "Teisel 500meetrisel lõigul juhtus samamoodi nagu Pärnumaa meistrivõistlustel, jalad läksid piimhapet täis."

Mitt lubas ebaõnnestumisest järeldused teha, sest juba kuu pärast on kavas maailmameistrivõistlused, kus taas plaan isiklikku rekordit püüda.

25. jaanuaril kogunevad Mitt, Vilbaste ja teised Eesti sisesõudjad Tallinna spordihalli Baltimaade suurimale sõudemasinatel jõuproovile Alfa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles