Video ja galerii! Rotibande otsib kodu

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy

Kui enamasti puutuvad vabatahtlikud loomapäästjad kokku koerte ja kassidega, siis Tootsis toimetava ühingu Seltskond Käppadel hoiukodus sibab juba mõnda aega rotipesakond. Eesti loomakaitse seltsile (ELS) abikäe ulatanud pärnumaalased loodavad loomadele peagi sobiva kodu leida.

Rotibande jõudis ELSini kodust, mille pererahvas oli enda teada ostnud kaks samast soost närilist. Peagi selgus aga, et üks loomadest oli rotipreili ja teine -härra ning sündisid pojad, kellega perel polnud midagi peale hakata. 

Rotilapsed leidsid ajutise peavarju Tootsis enamasti kassidega tegeleva MTÜ Seltskond Käppadel hoiukodus, kus nad kodu leidmiseni elavad puuris.

Ühingu vabatahtliku Aimar Paenurme jutu järgi on kõik rotipojad eri iseloomuga. Ühele meeldib palju süüa, teine eelistab mürgeldamisele magada, kolmas peseb end ennastunustavalt, kuid neljas kipub teda sel ajal segamas käima. Viies eelistaks üksi elada, aga kuues sobib elama ainult koos sõbraga. Seitsmes armastab mööda puuriseina üles ronida, samal ajal kui kaheksas konutab nurgas ja on häiritud sellest aktiivsusest. Ja nii edasi.

Rotid on Paenurme kinnitusel sõbralikud ja seltsivad loomad. Vaid ühel neist puudub veel usaldus hoiukodu peremehe vastu, tolle saabudes muutuvat rotinooruk tõredaks. “Kuid naised talle meeldivad,” muigas Paenurm, viidates elukaaslasele, kel tõrksa loomaga märksa paremad suhted.

Kel soov endale arukas loom või paar lemmikuks võtta, helistage hoiukoju telefonil 5841 6002. Vabatahtlikud aitavad suunata, millised rotid sobiksid koos elama ja milline isend eelistaks olla majas ainuvalitseja.

Kui arvate, et mõni neist rottidest võiks teie juures endale oma elamise leida, täitke ELSi lehel loomasoovija ankeet. Loovutustasude kohta saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles