PJK naiskond lahkus areenilt pronksi ja pisaratega

Märt Pilme
, reporter
Copy
PJK koosseis viimasel turniiril.
PJK koosseis viimasel turniiril. Foto: Pärnu Jalgpalliklubi naiskond/Facebook

Detsembris loobumisest teatanud Pärnu jalgpalliklubi (PJK) naiskond mängis eile oma viimase turniiri, kui saalijalgpalli karikavõistlustel saavutas kolmanda koha.

Alagrupis alistati nii Tallinna Kalev kui Tartu Tammeka 3:1, ent jäädi hilisemale võitjale FC Pae Unitedile 0:2 alla. Poolfinaali 0:2 kaotus FC Florale tähendas, et viimasel turniiril tuli mängida pronksile. Medal saadigi kätte, kui Nõmme Kalju vastu lõppes normaalaeg 0:0, ent penaltiseerias saatis edu pärnakaid, kes võitsid 3:2.

Väravaküttide edetabelis sai Pärnu tiimi mängija Aljona Sasova kolme tabamusega teise koha.

Pärast viimast matši olid nii mõnelgi Pärnu mängijal silmad märjad: mitte seepärast, et tuli leppida pronksiga, vaid seetõttu, et üks ajajärk sai läbi.

Kunagise Eesti naiste jalgpalli lipulaeva ehk PJK arvele jäi 13 Eesti meistritiitlit, kuus Eesti karikavõitu, seitse Eesti Superkarikat ja viis Eesti saalijalgpalli karikat. Need kõik arvud on rekordilised, mille lähedalegi ükski teine Maarjamaa naiskond jõudnud. Kirsina tordil pääseti 2013. aastal Euroopa meistrite liigas 32 hulka.

Naiskond oli aastate eest nõnda kõrgel tasemel, et Eesti meistriliigas ei kaotatud kuus aastat ühtki matši. Ilus seeria sai läbi 5. mail 2018, kui koduväljakul jäädi alla 0:4 Florale. Toonasest hooajast võttiski Flora trooni üle. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles