Kõva konkurendi naasmine paneb Tõnu Endreksoni südame tugevamalt põksuma

Copy
Baltimaade suurim sisesõudevõistlus "Alfa" toob Tallinna spordihalli piike murdma legendaarsed Pavel Šurmei ja Tõnu Endreksoni. Starti on oodata teisigi tippmehi eesotsas olümpiamedalistide Kaspar Taimsoo, Allar Raja ja Andrei Jämsäga.
Baltimaade suurim sisesõudevõistlus "Alfa" toob Tallinna spordihalli piike murdma legendaarsed Pavel Šurmei ja Tõnu Endreksoni. Starti on oodata teisigi tippmehi eesotsas olümpiamedalistide Kaspar Taimsoo, Allar Raja ja Andrei Jämsäga. Foto: Jaanus Lensment

Järgmisel nädalavahetusel Tallinna spordihallis Baltimaade suurimal sisesõudevõistlusel Alfa hakkavad piike murdma legendaarsed Tõnu Endrekson ja Pavel Šurmei. Taas tuleb kohale lähiriikide noorte paremik.

1993. aastal esimest korda toimunud võistlusest on nüüdseks kasvanud suurüritus.

Võistluse peakorraldaja Mihkel Klementsovi sõnutsi tuleb laupäeval, 25. jaanuaril teiste seas jõudu katsuma kogu Eesti täiskasvanute paremik ja  viimati tunamullu võitnud Valgevene staar Pavel Šurmei. “Loodame stardis näha ligemale poolt tuhandet osalejat, sealhulgas võistlejaid Lätist, Leedust, Soomest, Suurbritanniast ja Valgevenest. Võimalik, et riike lisandub veel. Suurimad staarid on meie enda tippmehed ja muidugi paljukordne Alfa võitja Šurmei,” rääkis Klementsov.

Klementsovi sõnade kohaselt on sisesõudmine jõudsalt arenev ala ja viimastel aastatel korraldatakse rahvusvahelise sõudeliidu tunnustatud ametlikke tiitlivõistlusi.

Starti on oodata teisigi tippmehi eesotsas olümpiamedalistide Kaspar Taimsoo, Allar Raja ja Andrei Jämsäga.

Kuuldes, et Šurmei tuleb üle paari aasta taas starti, muutus Endrekson tõsiseks: “No siis läheb kõvaks andmiseks. Pole temast kaua midagi kuulnud ega tea, mis vormis mees on. Olümpia-aasta nõuab ettevalmistuses teistsugust lähenemist ja eritrenne pole ma teinud. Starti lähen puhtalt lehelt ja panen nii, kuidas tuleb. Loodan kõva vastuhakku.”

Varem kümnel korral Alfal võidukas olnud pärnakas suhtub eesootavasse aukartusega. “Alfal on mu südames eriline koht. Eks kõik võistlused pane südame tugevamalt põksuma, aga see kohe eriti,” avaldas Endrekson.

Peale täiskasvanute on võistlusklassid noortele, veteranidele ja parasõudjatele. Taas võtavad mõõtu õppeasutused: 500 meetri distantsil lähevad vastamisi põhikoolide ja gümnaasiumide neljaliikmelised võistkonnad.

Ühtlasi on võistlus sõudeliidu korraldatava sisesõudesarja kolmas etapp. Mõõduvõtust teeb otseülekande Postimees TV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles