Urmas Paet: Välispoliitilised hüüatused pole ununev nali

Urmas Paet
, Euroopa Parlamendi arktika-poliitika raportöör
Copy
Peale liitlaste kohaloleku (pildil Belgia sõjaväelased Tapal) on julgeolekualaselt oluline, milliseid sõnumeid saadavad Eesti poliitikud välisilmale.
Peale liitlaste kohaloleku (pildil Belgia sõjaväelased Tapal) on julgeolekualaselt oluline, milliseid sõnumeid saadavad Eesti poliitikud välisilmale. Foto: Ints Kalnins

Eesti rahvusvahelist kuvandit kehvasti mõjutavaid välispoliitilise sisuga avaldusi on praeguse valitsusliidu juhttegelastelt hakanud tulema ärevaks tegevalt sageli. Eesti maine ja usaldusväärsus ennekõike meie liitlaste silmis mõjutab otseselt julgeolekualast kindlustunnet.

Mõne nädala sisse mahuvad ebaõnnestunud avaldused Eesti olematust julgeolekuplaanist B, Soome vastse peaministri ja selle kaudu paljude soomlaste ees Eesti valitsuse ja kogu meie riigi narriks tegemine, ärplemine Saksamaa suunal, justkui neil puuduks kaitsetahe vajadusel Eestit aidata. Nüüd on lisandunud siia ritta riigikogu esimehe uusaastaavalduses aetud ebaselge jutt, mis andis Venemaale võimaluse seda tõlgendada Eesti territoriaalsete pretensioonidena Venemaale. Olgugi et nii Eesti kui Vene valitsuse heakskiidul alla kirjutatud piirilepped, mis fikseerivad piirijoone, ootavad mõlema riigi parlamendi ratifitseerimisotsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles