Repliik: Lahkumine Pärnust

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats.
Kalev Vilgats. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kui need inimesed reaalselt ei eksisteeriks, arvaks, et tegemist on linnalegendiga, nagu hiljuti suvatses väljenduda abilinnapea Jane Mets. Nimelt, vaatamata Pärnu linnavõimu katsele meelitada inimesi end Pärnusse sisse kirjutama, tõstab pead vastupidine trend. Inimesed asuvad kas või Kapa-Kohila elanikeregistrisse, et mitte oma tulumaksu Pärnule anda.

Üks hambaarstidest sättis ennast koguni Hiiumaa hingekirja. Pärast lehelugu linnapea pillamisest maksumaksja rahaga on toimetusse helistanud veel inimesi, kes jäädes siia elama ja tööle, kavatsevad maksukroonid mujale annetada. Neilgi on siiber, kopp ees, sinine ja to jedosta nii Pärnu linnapeast kui siin viljeldavast laristamisest ajal, mil kõik peavad raha lugema ja rihma pingutama. Protesti väljendamiseks on kõik vahendid head, kuni sügisel avaneb võimalus anda hundipass nii Viisitammele kui Keskerakonnale. Kahjuks ei saa siis valida need, kes pole Pärnu elanikeregistris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles