Tasuta õigusabi saamise määr alanes

Meelis Kalme
Copy
Õigusbüroo esindused tegutsevad üle Eesti.
 
Õigusbüroo esindused tegutsevad üle Eesti.  Foto: Mihkel Maripuu

OÜ Eesti Õigusbüroo on koostöös justiitsministeeriumiga tasuta ja soodustingimustel õigusabi pakkunud 2017. aasta kevadest. Seni on riigi toel õigusabi saanud kuni poolteist riigi keskmist palka teenivad inimesed. Jaanuari keskpaigast antakse soodsalt õigusnõu aga kuni 1700eurost brutokuutasu teenijatele.

 

Eesti Õigusbüroo kaasasutaja Erki Pisuke ütles pressiteate vahendusel, et olulisem alandatud sissetuleku piirmäärast on asjaolu, et inimeste seas populaarseks ja vajalikuks osutunud teenusega saab jätkata.

“Meie kolme aasta pikkune kogemus näitab selgelt, et turu keskmine õigusabi hind käib paljudele inimestele üle jõu,” rääkis Pisuke. Lisades, et riigi toel osutatav õigusabiteenus on vähekindlustatutele tihti ainus päästerõngas, et muredest vabaneda.

Pisuke nentis, et kuigi osa seni abi saanud kliente võib sissetuleku määra alandamise tõttu abita jääda, mahub enamiku Eesti Õigusbüroo klientuuri sissetulek usutavasti langetatud piirmäära sisse. “Oluline on see, et ministeerium pikendab selle projekti kestust aasta võrra, seega saame riigi toel abistada veel tuhandeid inimesi,” ütles Pisuke.

Büroo juristid on justiitsministeeriumiga sõlmitud lepingu alusel abistanud 24 000 inimest. Kõige rohkem on abi pakutud perekonnaõigusega seoses ja napilt niisama palju lahendatud võlaõiguslikke probleeme. Samuti on paljud pöördumised olnud seotud tööõiguse, pärimisõiguse, asjaõiguse ja täitemenetlusega.

Tasuta ja soodustingimustel õigusabi

Õigusabi jagatakse põhimõttel 2+3+10, kus kaks esimest tundi on tasuta, järgmise kolme tunni eest tuleb tasuda 20 eurot tunnis ja mahukamate kaasuste puhul saab veel kümme tundi õigusabi hinnaga 40 eurot tund. Õigusabi saamiseks tuleb sõlmida aasta lõpuni kehtiv kliendileping ja tasuda ühekordne omavastutus summas viis eurot.

OÜ Eesti Õigusbürool on 45 juristi ja 15 nõustamiskohta kogu Eestis.

Andmed: Eesti Õigusbüroo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles