Endla teatri Küünis esietendub Poola näitekunsti pärl

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
“Ma ­lähen hulluks!” saab Arturil (Ott Raidmets) ühel päeval mõõt täis.Nii saab ­temast maailma­parandaja.
“Ma ­lähen hulluks!” saab Arturil (Ott Raidmets) ühel päeval mõõt täis.Nii saab ­temast maailma­parandaja. Foto: Priit Loog/Endla teater

Kas hukas on noorsugu või hoopis nende vanemad, see jäägu selles loos vaataja otsustada. Pärast saab igaüks kodus perekeskis hääletada.

“Ma lähen hulluks! Tuled koju, leiad eest mingid kaht­lased tüübid, moraalse laostumise, kaose, kahemõttelised ­vahekorrad,” saab Arturil ühel päeval mõõt täis. Kui miski pole enam võimalik, sest kõik on võimalik, läheb väga raskeks. Eriti, kui sa oled noor, andekas ja paljutõotav mees, kelle soontes voolav veri lausa nõuab mässamist kõige seniolnu vastu.

Poola näitekirjanduse juveeliks peetavat Sławomir Mrożeki “Tangot” on varem Eestis lavastanud vaid Mati Unt kahel korral, peaosas olid siis Andrus Vaarik ja Mait Malmsten. Homme Küünis esietenduvas Endla lavastuses on Arturi rollis Ott Raidmets.

Mäletades Raidmetsa veenvat osatäitmist Mari-Liis Lille dokumentaallavastuses “Väljast väiksem kui seest”, kus ta kehastas noormeest Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna noorteliikumisest Sinine Äratus, ootan huviga. Maailmaparandaja osa on Raidmetsal täita siingi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles