Tempel kutsub arutlema oma tuleviku üle

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Kultuuriklubi Tempel on olnud tähtis väljund kohalikele bändidele, pildil ansambli August Urr esimene avalik esinemine mullu sügisel.
Kultuuriklubi Tempel on olnud tähtis väljund kohalikele bändidele, pildil ansambli August Urr esimene avalik esinemine mullu sügisel. Foto: Indrek Aija

Milliseks kujuneb Pärnu kultuuriklubi Tempel tulevik? Kuidas, miks ja kui kaua see asutus veel töötab? Nendele küsimustele saab ehk vastuse sel laupäeval.

Templis kell 14 algaval avatud üritusel räägib klubi osanik ja programmijuht Andres Tölp Templi loomisest, olemusest ja ülesannetest. Järgneb arutelu teemal "Pärnu kultuuripoliitika, muusikaelu ja kogukonnad“, mille lõpetab Indrek Palu ja Erko Niidu muusikaline etteaste.

Klubi asutati 2016. aasta aprillis kahe mehe algatusel, sest Pärnus ei olnud ühtegi normaalset kohta, kus alternatiivmuusika kontserdil käia. Neli aastat hiljem on Templis esinenud Eesti ägedamad bändid. “Eklektiline olemus ja lai programmivalik on teinud sellest kohast Pärnu alternatiivmuusika Meka. Inimesed, kes siin käivad, on siirad ja head ega vasta negatiivsele Pärnu peksupealinna stereotüübile,” märgib Tölp.

Nelja aasta jooksul on klubis tehtud mitu remondisutsakat ja interjööri täiendab kunstnik Andrus Joonase püsinäitus. 2019. aastal käis Tempel oma baariga korra Pärnu rannaski ja korraldas augustis kultuurifestivali IN August. Templit on toetanud Pärnu linnavalitsuski.

Juba kolmandat aastat avavad Euroopa kontserdikohad ja klubid veebruari esimesel laupäeval päevasel ajal uksed, et pakkuda võimalust tutvuda kontserdipaikade köögipoolega ja kõnelda nende mõjust kohalikule kultuurielule.

15s Euroopa riigis võtab tänavu avatud klubide päevast osa 115 klubi. Eestis võtab sellest osa kolm kontserdikohta: peale Pärnu Templi Genialistide klubi Tartus ja Sveta baar Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles