Ühisgümnaasiumis lauldakse sallivuse heaks

, Pärnu Ühisgümnaasiumi projektijuht
Copy
Vene laulu festival on Pärnu ühisgümnaasiumi pikaajaline traditsioon.
Vene laulu festival on Pärnu ühisgümnaasiumi pikaajaline traditsioon. Foto: Erakogu

Tuleval neljapäeval toimub Pärnu ühisgümnaasiumis esimene üleeuroopaline laulufestival “Erinevate rahvaste laulud”, mis on välja kasvanud viiel varasemal aastal korraldatud Vene laulu festivalist.

Peale Eesti linnade, Venemaa ja Läti koolide astuvad festivalil üles esinejad kaugemalt Euroopast ja suisa teisest maailmajaost.

Rahvusvaheline haridusprojekt koondab koostööks koolid Saksamaalt, Eestist, Portugalist, Bulgaariast, Türgist ja Prantsusmaale kuuluvalt La Réunioni saarelt India ookeanis, et üksteist paremini mõista, suurendada sallivust ja leida ühiseid inimlikke väärtusi, olenemata religioossest, etnilisest või kultuurilis-keelelisest taustast.

Varasem Vene laulu festival kandis samu eesmärke, mistõttu ühendati seekord kaks projekti.

Festivalil üles astuvad eri rahvustest õpilased esitavad kaks laulu, millest üks tutvustab nende riigis või regioonis elava mõne vähemusrahvuse kogukonna muusikalist traditsiooni ja teine nende riigi põhilise rahvuse esindajate muusikat.

Külalised Eestist, Venemaalt ja Lätist aga esinevad nagu varasematel aastatelgi venekeelsete muusikanumbritega.

Uudne festival toimub ühisgümnaasiumi partnerluses toimuva Erasmus+ projekti “EVA (equality, variety, acceptance) – schools in a changing world finding common values for living together in peace” (“Võrdsus, mitmekülgsus, aktsepteerimine – koolid, mis otsivad muutuvas maailmas ühiseid väärtusi rahumeelseks kooseksisteerimiseks) käigus.

Vene vanasõna ütleb, et lauluga on lihtsam elada. Ürituse korraldajad loodavad, et laulufestival aitab kaasa sallivuse tõstmisele ja muudab seeläbi meie kõigi elu lihtsamaks ja ilusamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles