Aafrika naeratav rannik

Copy
500aastane elevandipuu, mille sisse viidi vanasti kõik äsjasündinud lapsed pikaks eluks õnnistust saama.
500aastane elevandipuu, mille sisse viidi vanasti kõik äsjasündinud lapsed pikaks eluks õnnistust saama. Foto: Indrek Kald

Lääne-Aafrikas ­Atlandi ookeani ääres asuv pisike Gambia reklaamib end Aafrika naeratava rannikuna ja seda võib tõeseks pidada. Gambia tähendab sõbralikke, tihti värvikirevais rõivais inimesi, lopsakat loodust, aga ka esmapilgul harjumatut elukorraldust.

Sest kui teile meeldib sõita päevinäinud autodega, millel ­pole vedrustust ega turvavöid; kui poodide puudumise tõttu sobib teile osta kõike eluks vajalikku otse tänavalt; kui olete harjunud jäätmeid prügikasti asemel teepervele või põõsa alla poe­tama; kui orienteerute võõras ­linnas vabalt ühtegi tänavasilti nägemata ja kui jalutades kannate oma pungil täis kotti parema meelega pea peal, on Gambia teile just õige reisisiht!

Võib tunduda veidi ehmatav, siiski iseloomustavad toodud näited ookeaniäärset tillukest riiki hästi. Ja kuigi esialgu võõrastav, harjub sellega ruttu ja soojas Gambias ringi liikudes paistab nende eluviis kiiresti juba väga loomulikuna. Imestamist jätkub ehk paariks esimeseks päevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles