Video: Mida arvasid Templi tulevikust rahvaesindajad?

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Avatud klubide päeval pandi linna poliitikud arutlema Pärnu muusikaelu üle.
Avatud klubide päeval pandi linna poliitikud arutlema Pärnu muusikaelu üle. Foto: Lilli Tölp

Laupäeval Templis Live Music Estonia korraldatud debatt “Pärnu kultuuripoliitika, muusikaelu ja kogukonnad” linna erakondade ja valimisliitude esindajatega kandis peale avatud klubide päeva tähistamise sügavamat mõtet.

Nii Eesti kontserdikultuuri edendamise ja bändide esinemisvõimaluste üle muret tundev organisatsioon kui kultuuriklubi Tempel eestvedaja Andres Tölp soovisid kuulda, kui vajalikuks Templi-laadset klubi Pärnus üldse peetakse. Ehk kas panna vanast postimajast väljakolimise järel rahulikult pillid kotti ja hakata tegelema millegi muuga. Või püüda vaatamata raskustele minna selle missiooniga, mis neli aastat tagasi sai võetud, uues paigas rahva soovil ja toel ikkagi edasi. Ja muutuda veel paremaks. 

Üks arutusel lahendusi võib olla linnavalitsuses parajasti loodav kogukonnakeskuste toetusmeede, mis kutsutakse ellu seoses Pärnu laienemisega Paikuselt Tõstamaani. Mõeldud on see nii kultuuri valdkonnas tegutsevatele külakeskustele kui muudele kogukondadele. Muusikasõbradki võivad ju moodustada kogukonna. Aga sellest meetmest üksi, mõistagi, ei piisa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles