Are kooli maailmanädalal võeti luubi alla palmiõli tootmine

Copy
Are kooli maailmanädalal degusteeriti šokolaadi.
Are kooli maailmanädalal degusteeriti šokolaadi. Foto: Leelo Lusik

Are koolis lõpetas jaanuari juba traditsiooniks kujunenud maailmanädal, mille käigus keskenduti palmiõli tootmise eri külgedele ja kakao kasvatamise loole.

Kõikides klassides toimusid loengud, töötoad, vaadati filme, lahendati ristsõnu ja võtmemõistatusi. Vanemate klasside õpilased said aimu rahvusvahelisest taimetervise aastast ja üleilmsetest keskkonnaprobleemidest.

Koolis oli kaks näitust “Kakao lugu” ja “Palmiõli lugu”. Lapsed osalesid ülekoolilisel keskkonnaplakatite võistlusel, mille osavõtt avaldas muljet: 123 õpilasest lõi plakatikonkursil kaasa 111.

Plakativõistlusel osales lõviosa õpilasperest.
Plakativõistlusel osales lõviosa õpilasperest. Foto: Leelo Lusik

Žürii valis välja parimad, lemmikud selgitas välja õpilasomavalitsus ning ühismeediaski sai meeldivate kunstiteoste poolt hääletada.

Triinu Võsumetsa ja Ott Alamaa tööd pälvisid auhinna kõigis kolmes kategoorias.

Nagu varasematel maailmanädalatel toimus tänavugi degustatsioon. Kui varasematel aastatel on õpilased proovinud puuvilju, pähkleid, leibu ja õppinud tundma pastasorte, siis sel aastal maitsti eri kakaosisaldusega tooteid. Lauale olid pandud 87-, 56protsendine tume šokolaad, tume ja valge küpsetusšokolaad, piima- ja kamašokolaad, valge mustikašokolaad, šokolaadi-pähklivõided.

Šokolaadidegustatsiooni paremusjärjestus.
Šokolaadidegustatsiooni paremusjärjestus. Foto: Leelo Lusik

Are kooli õpilased hääletasid parimaks valge mustikašokolaadi. Teiseks jäi valge küpsetusšokolaad ja kolmandaks võie.

Õpetajate maitse-eelistused erinesid veidi. Lemmikuks kujunes 56protsendine tume šokolaad, teist ja kolmandat kohta jagasid kama- ja valge mustikašokolaad.

Are kooli maailmanädalal lahendati ristsõnu.
Are kooli maailmanädalal lahendati ristsõnu. Foto: Leelo Lusik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles