Kunagine rattaäss Silver Schultz tuli kohalikke treenima

Märt Pilme
, reporter
Copy
Rattatreener Silver Schultz ei kahetse, et vahetas pealinna Pärnu vastu.
Rattatreener Silver Schultz ei kahetse, et vahetas pealinna Pärnu vastu. Foto: Urmas Luik

Pärnu Kalevi spordikooli jalgrattaosakond sai detsembris jõudu juurde: Kaido Juuriku kõrval hakkas noortele pedaalijatele näpunäiteid jagama 32aastane Silver Schultz.

“Siia tulemine oli perekondlik otsus,” tunnistas Vändrast pärit mees. “Tallinnas oli mu naine kahe väikse marakratiga kodus ja käis tihti Vändras. Hakkasime mõtlema, et Pärnust oleks palju lihtsam Vändrasse käia. Siinpool on tugivõrgustik palju parem: onud-tädid, lellepojad. Siis sai Meelis Lippe, kes on siinse rattaspordi pikaaegne toetaja ja fänn, meie mõttealgest teada ja kutsus Runo Ruubliga kohe laua taha istuma ja ütles, et kui soovid tulla, on sul siin töökoht olemas.”

Kerime ajaratast paarkümmend aastat tagasi. Schultz hakkas 11aastasena treenima kodulinnas Viko klubis, kus kaaslasteks aasta vanemad, praegused tipud Tanel Kangert ja Rein Taaramäe. Legendaarse treeneri Erich Perneri punt oli tugev ja Eesti meistrivõistlustelt naasis alati medalitega. 16aastasena viis tee Otepääle Audentese spordigümnaasiumi, kus Schultz mõikas, et soovib tõsisemalt sporti teha. Nõnda suundus ta 19aastasena Prantsusmaale, kus eri amatöörklubides pedaalis seitse aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles