Zonta klubi otsib andekaid noori, kelle püüdlusi toetada

Pärnu Postimees
Copy
Projekti “Andekas laps” stipendiumiga toetatakse andekaid koolinoori nende soovide täitumisel, tunamullu sai Pärnu zontade toetuse teiste seas Silver Nikkel.
Projekti “Andekas laps” stipendiumiga toetatakse andekaid koolinoori nende soovide täitumisel, tunamullu sai Pärnu zontade toetuse teiste seas Silver Nikkel. Foto: Urmas Luik

Pärnu Zonta klubi kutsub üles märkama andekat last, kes väärib stipendiumi nii tunnustuseks tubli õppetöö ja huvitegevuse eest kui abiks eesmärkide saavutamisel. Sel aastal ulatatakse abikäsi reaal- ja loodusteadustes edu saavutanud tütarlastele.

Suvepealinna zontade jagatava stipendiumi eesmärk on luua võimalusi ande arendamiseks Pärnu linna ja maakonna üldharidus- ja kutsekooli õpilastele, kellel on head õpitulemused ja kes võtavad aktiivselt osa koolivälisest tegevusest või huviringidest, kuid kelle pere majanduslik olukord ei võimalda annet arendada.

Stipendiumile saavad kandideerida kõik Pärnumaa üldhariduskoolide ja kutsehariduskeskuse õpilased. Selle taotlemiseks tuleb täita ankeet-iseloomustus, lisada soovituskiri ja põhjendus või pere majandusliku olukorra kirjeldus.

Toetusraha taotluse tohib esitada laps ise, vanem, üldharidus- või kutsekooli esindaja, näiteks klassijuhataja, huvijuht, õppejuhataja, aga ka huvikooli või -ringi juhendaja või mõne muu organisatsiooni esindaja.

“Andekas laps” on Pärnu Zonta klubi vanim projekt, stipendiume on antud välja 2000. aastast.

Raha stipendiumide väljaandmiseks kogub siinne klubi heategevusmüükide, ürituste ja heade toetajate abil.

Avalduste esitamise tähtaeg on 5. märts. Dokumendid tuleb saata meilil vanalinnakoolituskeskus@gmail.com (samalt aadressilt saab küsida ankeedi). Erinevalt varasemast võetakse sel aastal vastu vaid elektroonseid taotlusi.

Toetused antakse üle 21. märtsil, nende suurus otsustatakse igal aastal stipendiumifondi suuruse järgi.

Zonta klubid innustavad tegutsema vabatahtlikult, teenima ühiskonda ja avaldama mõju naiste ja tütarlaste olukorrale. Eestis tegutseb neli sellist klubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles