Riigieksamitele pani end kirja üle 500 õpilase

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Riigieksamitel plaanib osaleda 528 Pärnumaa õpilast.
Riigieksamitel plaanib osaleda 528 Pärnumaa õpilast. Foto: Arved Breidaks

Tänavu kevadel teeb Pärnumaal gümnaasiumi riigieksameid 528 õpilast, kellest koolilõpetamine seisab ees 510 gümnasistil ja 18 kutseõppuril. 

SA Innove korraldatavatele riigieksamitele on esmastel andmetel Pärnumaalt registreerunud 528 eksaminandi.

Gümnaasiumi lõpetamiseks peab õpilane sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, matemaatika- ja võõrkeeleriigieksami. Riigieksamid on mõeldud eeskätt abiturientidele, kuid neid saavad sooritada ka kutseõppeasutuste õpilased ja juba keskhariduse omandanud, kellel on plaanis haridusteed jätkata kõrgkoolis.

Eesti keele riigieksamile on end kirja pannud 513 ja eesti keele teise keelena plaanib teha 11 õpilast. 

Matemaatika riigieksamiks hakkab valmistuma 526 inimest.

Võõrkeele riigieksami puhul on mitu valikuvõimalust: sooritada võib Innove koostatava inglise keele riigieksami, mille edukal läbimisel antakse õpilasele B1- või B2-keeleoskustase. Seda eksamit soovib Pärnumaal teha 256 õpilast. Uudsena saab väga hea inglise keele oskuse korral sooritada rahvusvahelise Cambridge Advanced C1-taseme eksami, millele registreerus poolsada kohalikku õppurit. Kokku teeb inglise keele eksamit 306 eksaminandi.

Võõrkeele eksamiks sai samuti valida rahvusvahelise prantsuse, saksa või vene keele eksami. Pärnumaalt registreerus saksa ja prantsuse keele eksamile mõlemale kolm ja vene keele eksamile 13 inimest.

Innove poolt 2020. aastal läbiviidavatele riigieksamitele on esialgsetel Eestis kokku registreerunud 10862 eksaminandi.

Riigieksamid toimuvad kord aastas kevadel korraga kõikides Eesti koolides. Peale selle tuleb gümnaasiumi lõpetamiseks sooritada koolieksam ja kaitsta uurimistöö.

Innove on Eesti hariduse kompetentsikeskus, mis personaalse hariduse edendajana töötab välja õppimist ja õpetamist toetavaid uuenduslikke lahendusi. Peale selle korraldab sihtasutus eksameid, teste ja uuringuid ja vahendab hariduse eurotoetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles