Volikogu tunnustas nelja pärnakat vapimärgiga

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linna vapimärgid antakse üle 23. veebruaril Eesti Vabariigi 102. aastapäeva kontsertaktusel Pärnu kontserdimajas.
Pärnu linna vapimärgid antakse üle 23. veebruaril Eesti Vabariigi 102. aastapäeva kontsertaktusel Pärnu kontserdimajas. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu otsustas anda linna vapimärgi Kai Esnale, Jane Metsale, Janus Metsale ja Hillar Talvikule, kelle aastatepikkune tegevus on hästi mõjutanud Pärnu arengut ja mainet.

Vapimärgi pälvinud volikogu aseesimehed Jane Mets ja Talvik ei osalenud hääletusel. Pärast õnnitluste vastuvõtmist märkis Mets, et ta on selles raekoja saalis 30 aastat tööd teinud ja see aeg on läinud kiiresti.

“Kuid mis te arvate, mis teemal on siin saalis räägitud kõik need aastad?” päris Mets volinikelt.

Õige vastus tuli saalist peagi. “Just, need kõvad toolid siin,” sõnas Mets.

Õpetaja ja võimlemistreener Kai Esna saab Pärnu linna vapimärgi võimlemistraditsioonide pikaajalise ja pühendunud eestvedamise ning hoidmise eest koolijuhi ja treenerina.
Õpetaja ja võimlemistreener Kai Esna saab Pärnu linna vapimärgi võimlemistraditsioonide pikaajalise ja pühendunud eestvedamise ning hoidmise eest koolijuhi ja treenerina. Foto: Lilli Tölp

Õpetaja ja võimlemistreener Esna saab vapimärgi nr 105 võimlemistraditsioonide pikaajalise ja pühendunud eestvedamise ning hoidmise eest koolijuhi ja treenerina. Ta on võimlemisega seotud 50 aastat, olles üle 20 aasta võimlemisklubi Rüht peatreener.

2013. aastal loodi võimlemisklubi Rüht võimlemiskool, kus lapsed saavad õppida esimesi võimlemissamme ning kõige võimekamad õpilased tegelda tulemuslikult võistlusspordiga ja esindada Eestit rahvusvahelistel võistlustel.

Eelmisel aastal tunnustati Esnat Pärnu aasta terviseedendaja tiitliga.

Põhja-Pärnumaa vallavanemale Jane Metsale antakse vapimärk aastatepikkuse aktiivse panuse eest Pärnu linna arengusse ja ühiskondlikku ellu.
Põhja-Pärnumaa vallavanemale Jane Metsale antakse vapimärk aastatepikkuse aktiivse panuse eest Pärnu linna arengusse ja ühiskondlikku ellu. Foto: Urmas Luik

Põhja-Pärnumaa vallavanemale Jane Metsale antakse vapimärk nr 106 aastatepikkuse aktiivse panuse eest Pärnu linna arengusse ja ühiskondlikku ellu.

1989. aastal valiti Mets esimest korda Pärnu linnavolikogu liikmeks. Pärast seda on ta kas linnavolikogu liikme või abilinnapeana kogu aeg Pärnu arengut kujundanud.

Mets on Lions Club Pärnu Koidula asutajaliige ja aastatel 2002–2003 oli selle president.

Ettevõtja Janus Metsat tunnustati Pärnu linna vapimärgiga ettevõtluskeskkonna arendamise ning spordi- ja kultuurielu edendamise eest.
Ettevõtja Janus Metsat tunnustati Pärnu linna vapimärgiga ettevõtluskeskkonna arendamise ning spordi- ja kultuurielu edendamise eest. Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtja Janus Metsat tunnustati vapimärgiga nr 107 ettevõtluskeskkonna arendamise ning spordi- ja kultuurielu edendamise eest.

Metsa asutas koos pereliikmetega 1991. aastal ehitusettevõtte SA.MET, mis üle veerandsajandise tegutsemisaja jooksul on olnud paljudele usaldusväärne partner.

Ta on toetanud Jüri Jaansoni kahe silla jooksu, rõõmsate laste festivali, eri tenniseturniire, Pärnu tennisekeskust ja Reiu-Raeküla spordiradade arendamist ning pannud koos teiste pereringi kuuluvate ettevõtte omanikega aluse kahele start-up’ile.

Ingerisoomlaste kultuuriseltsi eestvedajat, linnavolikogu aseesimeest Hillar Talvikut tunnustati vapimärgiga aastatepikkuse aktiivse panuse eest Pärnu linna arengusse ja kultuuriellu.
Ingerisoomlaste kultuuriseltsi eestvedajat, linnavolikogu aseesimeest Hillar Talvikut tunnustati vapimärgiga aastatepikkuse aktiivse panuse eest Pärnu linna arengusse ja kultuuriellu. Foto: Mailiis Ollino

Ingerisoomlaste kultuuriseltsi eestvedajat, linnavolikogu aseesimeest Talvikut tunnustati vapimärgiga nr 108 aastatepikkuse aktiivse panuse eest Pärnu linna arengusse ja kultuuriellu. Talvik on 23 aastat olnud linnavolikogu liige, laulnud pikka aega Mihkel Lüdigi nimelises Pärnu meeskooris ja juhtinud 1994. aastast Pärnu ingerisoomlaste kultuuriseltsi.

Vapimärgid antakse üle 23. veebruaril Eesti Vabariigi 102. aastapäeva kontsertaktusel Pärnu kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles